Un incident extrem de grav a avut loc în urmă cu o săptămână într-o școală din județul Botoșani. O elevă a încercat să se sinucidă la școală.

O elevă de clasa a VII-a de la Școala Broscăuți a făcut un gest pur și simplu șocant. Ea și-a tăiat venele chiar în unitatea de învățământ. Totul s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, însă cazul a fost făcut public recent.

Caz șocant într-o școală din Botoșani

În timpul unei ore, fata a cerut voie dascălului să meargă la baie. Se pare că eleva și-a tăiat venele fiindcă ar fi avut o serie de neînțelegeri cu părinții. Ea a fost găsită de personalul școlii care i-a și acordat primul ajutor, după care au fost anunțați părinții. Din fericire nu a avut loc o tragedie. Fata și-a cauzat doar răni superficiale. Cu toate acestea, oamenii legii vor analiza cauzele care au adus-o pe copilă în stadiul de a-și face rău.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, îi critică pe profesorii unității de învățământ cu privire la acest incident. Ea explică faptul că dascălii trebuie să se ocupe de copii, să vadă ce se întâmplă cu ei.

Incident grav într-o școală din Botoșani. O elevă și-a tăiat venele chiar în baia unității de învățământ

„Să ne uităm cu atenție la fiecare dintre copiii pe care îi avem în fața noastră și să vedem ce li se întâmplă. Să nu ne mai trezim că pleacă un copil de la oră și că se duce la baie și își taie venele. Și nu a văzut nimeni nimic”, a declarat Ada Macovei.

„Profesorii trebuie să aibă grijă de elevi pe banii statului”

Dintr-o armată de profesori nu a sesizat nimeni că se întâmplă ceva cu eleva respectivă. Mai mult, dascălii nici măcar nu au simțit că există o problemă, acuză șefa ISJ. Conform acesteia, personalul didactic și nedidactic din școli trebuie să aibă grijă de copii, fiindcă pentru acest lucru primesc salarii.

 „Ei ar trebui să aibă grijă de copii pe banii statului. (…) Trebuie să-i responsabilizăm”, a mai spus Ada Macovei.

De un timp, din nefericire, cazurile de acest gen au crescut la noi în țară. Din păcate, în unele situații, copiii își duc planul până la capăt și se sinucid. Unii de frica părinților, alții din cauza stresului, până acum însă nu s-a luat nicio măsură pentru a-i proteja pe elevii cu astfel de probleme.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.