La proiectul pilot de testare standardizată va participa fiecare elev din școlile selectate de minsterul Educației. “Noi încercăm să reducem pe cât posibil anxietatea de testare și încercăm să ne purtăm exact ca la un cabinet medical în care ne purtăm frumos cu copiii, ei nu trebuie să aibă niciun stres în momentul acela” susține Gabi Bartic, directorul executiv al firmei de testare BRIO.

Criterile după care au fost alese școlile

Cele 329 de școli din cadrul programului au fost alese după următoarele criterii:

1. Un colegiu/liceu cu profil pedagogic.

2. O unitate de învățământ gimnazial din mediul urban mare (municipiu).

3. O unitate de învățământ gimnazial din mediul urban mic.

4. O unitate de învățământ liceal din mediul urban mic.

5. O unitate de învățământ gimnazial din mediul rural mic.

6. O unitate de învățământ gimnazial din mediul rural mare.

7. O unitate de învățământ liceal din mediul rural.

Cum va decurge testul

Elevii vor susține câte două teste pe parcursul orelor. Copiii din clasele primare vor avea la dispoziție 30 de minute în timp ce gimnaziul și liceul vor primi 60 de minute.

Testele vor fi grilă cu 4 răspunsuri prestabilite și 1 răspuns corect, iar elevii o să bifeze numai rezultatul.

“Nu este nimic stresant, ci doar un test de progres care poate modela intervenții ulterioare. Nu există culegeri din care să învețe înainte, dacă au parcurs materia anului pe care îl termină acum, cu siguranță sunt capabili să parcurgă testele.

Așa cum nu ar trebui să ne temem de analize medicale și nu trebuie să facem nimic, doar să ne prezentam, la fel trebuie să se întâmple și acum. Vom încerca să ne purtăm exact ca la un cabinet medical în care ne purtăm frumos cu copiii ei nu trebuie să aibă niciun stres în momentul acela trebuie să fie detașați și liniștiți că nu li se întâmpla absolut nimic,” afirmă Gabi Bartic, reprezentantul platformei BRIO.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.