Începe competiția Euro Quiz. Se adresează ciclului gimnazial și este organizat de Ministerul Educației îmrepună cu Comisia Europeană.

Dacă ești elev în clasele clasele V – VIII și pasionat de istorie, geografie, muzică, artă și dorești să îți testezi cunoștințele dobândite, te poți înscrie la Euro Quiz.

Ce este Euro Quiz

Euro Quiz este un concurs cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene. Încurajează lucrul în echipă, îți vei dezvolta și aprofunda cunoștințele despre Uniunea Europeană și Europa, dar îți vei dezvolta și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Dacă vei participa la acest concurs vei răspunde la întrebări din diverse domenii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., într-un timp limitat.

Începând de anul acesta, competiția se adresează întregului ciclu gimnazial și nu doar elevilor din clasele a V-a și a VI-a cum se întâmpla până acum.

Când au loc înscrierile

Înscrierile se vor face în perioada 14 – 29 aprilie 2022. Etapa județeană a competiției urmează să se desfășoare în data de 9 mai 2022, iar etapa națională, pe 3 iunie 2022. Mai mult de atât, în zilele de 11, 12 și 13 aprilie 2022, te poți înscrie la sesiunile de pregătire online pentru a te antrena.

Ce spune Ramona Chiriac, reprezentanta Comisiei Europene în România

Euro Quiz  este un concurs de cunoștințe generale, este o competiție prin care elevii de gimnaziu își verifică informațiile acumulate în anii de studiu, abilitățile de lider, perspicacitatea și spontaneitatea.

Mărturisesc că am observat, cu multa bucurie, că elevii sunt, cu fiecare an care trece, mai atenți, mai bine pregătiți si mai dornici să demonstreze că pot să câștige. În final, acest concurs nu este despre răspunsuri corecte și greșite, ci despre viitor, viitorul lor in Europa pe care ei o construiesc”.

Nu mai sta pe gânduri. Dacă ești atent, spontan și ai o cultură generală vastă, atunci înscrie-te acum la Euro Quiz.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.