Un incendiu a izbucnit pe Culmea Pietricica. Pompierii sunt obișnuiți cu astfel de evenimente acolo și cred că elevii fumători care se ascund au provocat incendiul sau oamenii fără adăpost.

Incendiul s-a petrecut pe data de 14 aprilie în jurul orei 14:00.

Incendiu pe culmea Pietricica

Alarma s-a dat în jurul orei 14:00, când, pompierii au fost anunțați că o zonă din spatele Colegiului „Gheorghe Cartianu“ arde. Incendiul nu a fost de mare amploare, dar tot a stârnit panică în rândul pompierilor. Anul trecut, la sfârșitul lunii noiembrie a mai avut loc un incendiu acolo, iar suprafața afectată a fost de peste 20 de hectare, pădurea fiind și de conifere.

Incendiul a fost stins într-o oră

Pompierii au anunțat că în mai puţin de o oră, totul era sub control. Incendiul a fost localizat localizat, intervenţia continuând pentru lichidare.

„Incendiul se manifesta cu flacără la coronamentul unor copaci, la vegetaţia uscată şi litieră cu posibilitatea propagării la fondul forestier din cauza condiţiilor meteo, vânt. Au intervenit pompierii pietreni cu două autospeciale de stingere şi lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite. A ars vegetaþie uscată şi litieră pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp şi 25 de pini“, a transmis Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Fumatul a fost cauza probabilă a incendiului. Chiar dacă oamenii legii nu au declarat cine a provocat incendiul, este foarte probabil că elevii de la Colegiul „Gheorghe Cartianu“ să fie vinovații. Aceștia merg frecvent în pădurea din apropiere pentru a se ascunde de părinți și profesori ca să fumeze. Dar, la fel de probabil e ca flăcările să fi pornit şi de la persoane fără adăpost, dar şi de culegătorii de urzici.

În urma incidentului, primarul localității Andrei Carabelea, a transmis mulțumiri pompierilor pentru că s-au mobilizat și au reșit să stingă incendiul. Poliția Locală va verifca dacă se află adăposturi improvizate unde locuiesc oameni ai străzii.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.