60 de copii ce au vorbit cu adulți despre nevoile, dorințele și visurile lor transpuse în scrisori, discursuri, întrebări adresate celor din sală și muzică și au oferit trofee profesorilor pe care aceștia îi consideră modele la clasă, le înțeleg nevoile și care i-au determinat să iubească școala, la Gala Gala SuperTeach 2022 ”Children First”, conform unui comunicat obținut de Edupedu.ro.

Mesajul ministrului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu s-a aflat printre persoanele prezente la Gala SuperTeach, și le-a făcut copiilor din România o promisiune:

”Promit că vom face tot ce ne stă în putere să facem școala mai atractivă și mai prietenoasă, să învățați în școală lucrurile de care aveți nevoie când intrați în viața de adult”.

Ministrul Cîmpeanu a adresat schimbările majore din educație, ce urmează să fie implementate din 2023, subliniind importanța profesorilor deschiși mereu la lucruri noi.:

”Putem avea infrastructură, putem investi în digital, table interactive, putem să avem laboratoare și un curriculum așa cum ne dorim cu toții care să conducă spre învățământul bazat pe competențe. Dar fără profesori pregătiți degeaba vom încerca să schimbăm lucrurile, dumneavoastră sunteți cei care veți face adevăratele schimbări. Ne bazăm pe dumneavoastră că veți transmite mesajul și colegilor de cancelarie”.

Sorin Costreie, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, a transmis mesajul premierului României către comunitatea SuperTeach, arătând, printre altele, că

”pentru ca educația să devină vehicul pentru transmiterea de valori fundamentale, este important ca alături de competențe specifice domeniilor de studiu, să se regăsească și competențe transversale care sprijină tinerii în dezvoltarea gândirii critice, cetățeniei active și incluziunii sociale, în însușirea abilităților digitale, de antreprenoriat și de dezvoltare durabilă”.

”Ne-am dori ca toți profesorii din România să fie premiați de elevii lor, să fie apreciați pentru cum reușesc să vadă și să dezvolte potențialul din fiecare copil. Pentru a face acest lucru, este necesar ca dascălii să fie capabili să vadă măreția din ei înșiși mai întâi, să realizeze care este impactul pe care îl au asupra elevilor și asupra dezvoltării societății și să învețe să pregătească copiii pentru viitor, nu pentru trecut”, a spus Felix Tătaru, președintele Asociației SuperTeach.

Despre SuperTeach

SuperTeach este un proiect lansat de antreprenori pentru a susține profesorii și sistemul de educație preuniversitar.  Obiectivul proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizat prin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.