IClick Library, este un proiect susținut de rețeaua de licee ”Orizont” din R.Moldova, și a devenit rapid unul din locurile preferate ale elevilor pentru studiat. ,,Venim aici, discutăm, rezolvăm, repetăm pentru examene.”

Despre bibliotecă

Persoanele ce vin la această librărie pot avea acces la cele mai vaste biblioteci digitale din lume, ziare străine, dar și informații academice. Deși momentan accesul este gratuit, mai târziu accesul la aceasta se va face pe baza abonamentelor.

Declarații oficiale

Managerul biblioteci digitale, Faiz Ustun, spune că IClick Library, prima de acest fel în R.Moldova, încearcă să atragă tinerii, să fie motivați să învețe individual sau în grup lucruri noi, interesante.

”Noua bibliotecă digitală este dotată cu o sala de calculatoare, o sală de conferințe cu tablă interactivă, o altă sală unde elevii sau studenții pot studia în liniște, dar și o cafenea. Cei veniți pot avea acces la cele mai bune biblioteci digitale din lume, ziare străine, jurnale, dar și informații academice. Deocamdată accesul este gratuit, dar ulterior se va face în baza abonamentelor. Pot petrece aici cât timp au nevoie. Acesta este prima librărie digitală din Chișinău, este proiectul lansat de rețeaua liceelor ”Orizont”. Pe lângă elevi, aici vin studenți de la Universitatea de Stat, de la medicină sau școala de arte, profesori și elevi”

Președinta R.Moldova, Maia Sandu, a transmis următorul mesaj cu ocazia începerii sesiunii de bacalaureat:

”E o perioadă plină de emoții pentru mii de tinere și tineri, care se pregătesc să susțină examenele de absolvire și să pășească mai departe în viață. Dacă ați mers la lecții și v-ați făcut temele în anii de școală, sunt sigură că veți susține cu brio toate examenele. Știu că vreți să luați note mari, dar mai important este să ieșiți din școală cu obișnuința de a învăța. Cultivați în voi această obișnuință. Capacitatea de a învăța pe tot parcursul vieții vă va prinde bine, într-o lume care se schimbă tot mai rapid. Succes la probele de Bac! Am încredere în voi”

Sursa informațiilor: rfi.ro.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.