În 2023 se va inaugura Căminul Şcolii Profesionale Germane Kronstadt Braşov, a anunțat primarul Braşovului, Allen Coliban.

Căminul Şcolii Profesionale Germane Kronstadt Braşov va fi gata în 2023

Primarul Brașovului a anunțat că în 2023, vor fi gata lucrările de construcţie la căminul Şcolii Profesionale Germane Kronstadt din Braşov, care au început în anul 2020. Acest cămin este cea de-a patra investiție uriașă pe care a făcut-o municipalitatea, împreună cu companiile membre ale DWK Fit for Future pentru SPGK, după amenajarea şcolii, a atelierelor şi a sălii de sport.

„Municipalitatea este partener în acest proiect al şcolii profesionale duale şi parte din responsabilităţi au fost să dezvoltăm un cămin pentru elevi. Este un prim cămin dezvoltat din fonduri publice, din fondurile municipalităţii, şi care este destinat elevilor. Va fi cu adevărat un campus şcolar, aici, la Şcoala Profesională Germană Kronstadt. Căminul este în faza finală a structurii, montăm geamurile, vor fi finalizate lucrările pe construire în toamna acestui an. Urmează partea de dotări, astfel încât, în semestrul doi al anului viitor, elevii să poată să beneficieze de servicii de calitate, din punctul de vedere al acestui campus şi din punctul de vedere al cazării”, a declarat primarul, potrivit bvb.

Despre cămin

Căminul are 10 etaje (parter + încă 9 etaje), 80 de camere, unde vor putea fi cazați aproximativ 306 elevi. Dotarea căminului va fi asigurată de firmele partenere din DWK – Fit for Future, pe principiul „pentru fiecare leu investit de municipalitate, firmele vor investi tot un leu“.

Lucrările au fost realizate de SC Atlant Buliding SRL Braşov. Termenul de execuție este de 24 de luni, începând cu luna septembrie a anului 2020. Investiția toatlă este de 20.152.714,02 lei, fără TVA, fiind finanțată în întregime din bugetul local al municipiului Braşov,

Acum, se lucrează la instalații, tâmplărie, tencuieli și la amenajarea spațiilor interioare, și au fost finalizate lucrările la prima fază a structurii de rezistenţă,

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.