România stă foarte prost la capitolul cursuri de prim-ajutor. În Europa, majoritatea școlilor au aceste cursuri, în timp ce la noi, există doar un opțional de “Educație pentru Sănătate”.

Proiectul “Învăț și salvez”

De curând, a fost demarat un proiect în 15 școli din Prahova, numit “Învăț și Salvez”, unde peste 750 de elevi vor învăța cum să acordre primul ajutor.

Președintele Consiliului Elevilor Robert Avram, susține introducerea unor cursuri de prim ajutor în școli. Consideră că sunt mult mai importante decât alte opționale.’

”Educație pentru viață”

Robert Avram a explicat pentru Ziare.com că se discută despre introducerea unui modul numit ”Educație pentru viață”. Programul va conține elemente de prim ajutor, educație rutieră și juridică. Elementele predate în prezent sunt într-un număr foarte mic, din cauza lipsei de profesori, dar și și din cauza faptului că materiile opționale sunt folosite pentru a completa numărul de ore dintr-o școală.

Nevoile elevilor sunt cele mai importante

Robert Avram susține că este nevoie de o reformă care să pună accent pe nevoile elevilor. Acesta spune în continuare că, elementele de prim ajutori trebuie neapărat introduse în școli, deoarece sunt foarte puțini elevi care știu să acorde primul ajutor.

Sunt foarte multe aspecte care trebuie puse la punct în ceea ce privește sistemul nostru de învățământ, educație sexuală, juridică, de prim ajutor, sunt doar câteva dintre elementele principale.

Conform statisticilor, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană privind acordarea primului ajutor. În jur de 90% dintre oameni nu știu ce trebuie să facă exact atunci când sunt puși în fața faptului împlinit.

De asemenea, și Raed Arafat susține acest lucru. De curând, șeful DSU declara că „Elevii pot fi cei mai buni salvatori. Trebuie instruiți pentru a acorda primul ajutor”.

„Cel mai bun salvator este cel care este aproape de tine şi care ştie ce are de făcut, iar acesta poate să fie un elev, care circulă pe stradă şi poate să facă acest lucru dacă a învăţat cum să îl facă corect”, a transmis Arafat.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Raed Arafat: „Elevii pot fi cei mai buni salvatori – Trebuie instruiți pentru a acorda primul ajutor”

 

 

 

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.