Odată cu schimbările din școli, s-au schimbat și vacanțele. Recent, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Inspectoratele Școlare Județene au stabilit când vor acorda vacanță elevilor în luna februarie a anului școlar viitor.

Noua structură a anului școlar 2022-2023 prevede că elevii vor avea o vacanță mobilă în luna februarie. Aceasta va fi stabilită la nivelul fiecărui județ. Vacanța respectivă are o durată de o săptămână și poate fi acordată în a 2-a, a 3-a sau a 4-a săptămână din luna februarie 2023, la alegerea fiecărui inspectorat.

Cum se va lua vacanța din luna februarie

Astfel, Cîmpeanu a anunțat că deja a fost stabilită poziționarea vacanței în luna februarie 2023, în întreg sistemul național de învățământ.

Așadar, potrivit ministrului Educației, elevii din județul Ilfov și județul Suceava vor lua vacanță în a doua săptămână a lunii februarie 2023, adică între 6 și 10 februarie. Zece județe, respectiv Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Teleorman, Prahova şi Hunedoara, vor lua vacanță între 13 și 17 februarie 2023.

Celelalte 30 de judeţe şi Bucureştiul vor avea vacanţa din luna februarie în intervalul 20-24 februarie 2023.

Important de știut! Cum vor lua elevii vacanță în luna februarie, în funcție de fiecare județ

Conform noii structuri a anului școlar viitor, cursurile vor începe pe data de 5 septembrie. Anul școlar va fi împărțit în cinci module, care se vor desfășura între vacanțele școlare. De asemenea, vacanța din luna februarie este o noutate. Aceasta va fi stabilită de fiecare Inspectorat în parte.

Cum arată structura anului școlar 2022-2023

  • 5 septembrie – 21 octombrie – MODULUL 1
  • 22 octombrie – 30 octombrie – vacanţă de toamnă
  • 31 octombrie – 22 decembrie – MODULUL 2
  • 23 decembrie – 8 ianuarie – vacanţă de Crăciun
  • 9 ianuarie – 7 aprilie – MODULELE 3 şi 4 (cu o săptămână de vacanţă între 6 şi 24 februarie, la alegerea fiecărui inspectorat)
  • 8 aprilie – 23 aprilie – vacanţa de Paşte
  • 24 aprilie – 16 iunie – MODULUL 5
Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.