Robert Lența este din Iași și a avut ocazia să participe, în timpul liceului, într-un proiect de schimb de experiență între instituții preuniversitare din Milano, Italia. Acesta a studiat un semestru la Institutul Național de Cinematografie Milano. A lucrat în studiouri mari, a fost instruit de profesori italieni cu o experineță foarte mare în spate. Mai târizu, Robert și-a deschis în Copou un studio foto, potrivit BZI.ro.

Povestea lui Robert Lența

Tânărul nu a renunțat nici o secundă la visul lui și s-a implicat în diverse proiecte din liceu. Astfel, acesta a ajuns în Italia unde a “furat” meserie de la cei mai importanți profesori. După ce s-a întors, s-a mutat în București, unde a făcut primii 2 ani de facultate de arte, specializare foto-video. În anul al treilea, acesta s-a transferat la Universitatea “George Enescu” din Iași unde a început să lucreze la visul său, și anume, să deschidă un studio de producție vizuală, “așa cum a mai existat niciodată pe plan local.”

Inițial, Robert a avut un spațiu foarte mic pe care îl folosea pentru a presta servicii foto. Toată povestea a început într-un apartament din Copou. Acesta lucra la un proiect și se gândea cum să își pună planurile în aplicare.

Acum, studio-ul este la rangul de afacere de familie. Recent, Robert a adus în echipă o ucraineancă refugiată la Iași.

Este cadru didactic la Colegiul Național de Arte ”Octav Băncilă” din Iași

În momentul de față, Robert este cadru didactic la Colegiul Național de Arte ”Octav Băncilă” din Iași, unde predă Procesarea Computerizată a Imaginii, una dintre materiile pe care le-a iubit cel mai mult în facultate.

Provocarea principală de la ”Studio Foto Copou” este de a convinge clienții că, fotografia nu este doar un serviciu, ci un produs. Drept urmare, unul din planurile angajatorului este acela de a oferi tangibilitate produselor. Mai exact, de a le oferi clienților posibilitatea să tipărească fotografii la cele mai înalte standarde posibile pe piața din România.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.