Răzvan Vișan, profesorul de geografie care a ales să îi pregătească gratuit pe elevi pentru BAC, a realizat un alt proiect deosebit dedicat elevilor.

Întrebări neobișnuite

Împreună cu mai multe instituții ale statului, Poliție, DGA, ISJ, Răzvan a realizat o serie de întâlniri cu elevii, unde, aceștia pot pune întrebări neobișnuite care îi macină de foarte mult timp.

„În sesiunile noastre, care au loc în şcoli, elevii pun întrebări dintre cele mai diverse, cum ar fi: cum combatem poluarea, cum salvăm planeta, de ce sunt ani fără zăpadă, dacă există extratereştri, cum să aibă succes, de ce şcoala nu le oferă toate rpsunsurile etc. Noi le răspundem la întrebările care îi frământă mult pe ei în perioada aceasta şi nu ratăm nici problema care ne macină pe toţi – războiul”, spune profesorul de geografie, potrivit adevărul.ro.

Sursa Foto – adevărul.ro

Care este scopul proiectului

Principalul scop al proiectului este de a educa elevii, de a-i îndrepta către lectură și de a-i face să înțeleagă faptul că lectura îți aduce numai beneficii în viață și nu te poți descurca într-o societate fără a citi ceva. Proiectul se numește „Citeşte şi Dăruieşte”. A fost lansat în orașul din Dâmbovița, Fieni.

La lansare au participat peste 300 de persoane fiind un real succes. De asemenea, pe lângă Combaterea Criminalităţii şi DGA, profesorul de geografie a reușit să-i aducă și pe doamna doctor şi scriitor Ecaterina Botoncea, prof. dr. Mărculescu Cornel şi pe prietenul său, Claudiu Dumitrache, muzician.

Copiii care au participat au recitat poezii și au cântat la chitară. Acesta afirmă faptul că a fost cel mai mare eveniment de voluntariat din ultimii doi ani.

De altfel, elevii au fost încurajați și în alte colțuri ale țării să citească. Spre exemplu, elevii din comuna Cuza-Vodă au primit peste 250 de cărți. Volumele au ajuns în biblioteca Şcolii Generale nr.1 Cuza-Vodă.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.