Idee inedită! Un număr de 100 de elevi de la două școli din Galați și Regin au inițiat un proiect de leadership, prin care vor să redefinească motivația de a merge la școală. Știm foarte bine că în România numărul elevilor care abandonează școala crește de la un an la altul.

Astfel, dincolo de notele pe care le vor obține la școală, cu ajutorul acestui proiect, copiii se vor dezvolta armonios și vor deveni adulți valoroși pentru dezvoltarea comunității. Se pare că elevii din două școli din România au decis să schimbe sistemul de învățământ de la noi din țară.

Elevii care vor să schimbe sistemul de învățământ

70 de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 17 din Galați și 30 de elevi de la Colegiul „Petru Maior” din Reghin, Mureș, au decis să schimbe gândirea în sistemul de învățământ din România. Ei sunt ajutați de doi profesori, Anca Barbu și Veronica Șandor.

Ideea a pornit de la o oră de dirigenție unde s-a discutat despre problemele clasei. Printre acestea se numărau și neînțelegerile pe care elevii le aveau cu profesorii. Atunci, Ancăi Barbu i-a venit ideea de a dezvolta un proiect de leadership ce presupune cearea unei legături între elevi și motivația de a merge la școală. Profesoara este de părere că pentru a merge de plăcere la școală, elevii trebuie să poată fi sinceri cu profesorii.

”Din moment ce sunt <> lui, mi se pare şi smart şi kind. Consider că este o oportunitate extraordinară pentru copii, să îşi arate capacităţile lor organizatorice. Proiectul este o încununare a dezvoltării lor ca viitori adulţi”, a declarat pentru „Adevărul“ Anca Barbu, profesorul coordonator al proiectului.

Idee inedită! Cum vor să schimbe elevii din Galați și Mureș sistemul de învățământ din România
FOTO: Adevărul.ro

Astfel, în prima săptămână, elevii au fost grupați în trei echipe coordonate de 3 profesori aleși prin vot. Primul subiect de discuție a fost empatia.

Care este obiectivul proiectului

Obiectivul acestui proiect este de a le oferi elevilor un context de practică pentru noțiunile teoretice de educație financiară. Profesorii și învățătorii duc la clasă aceste teorii iar cu această ocazie vor dezvolta leadershipul la nivel de elevi.

În urma activităților din proiectul „ „Smart and kind learning community”, copiii de la cele două şcoli – Şcoala Gimnazială nr. 17 Galaţi şi Colegiul „Petru Maior” din Reghin, judeţul Mureş – învaţă să colaboreze pentru acelaşi scop şi îşi dezvoltă spiritul de iniţiativă şi antreprenoriat, comunicare, sensibilizare culturală şi exprimare artistică.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.