Începe școala, se reiau și cursele speciale pentru elevi în Iași începând cu 2 mai 2022. Compania care se ocupă de transportul elevilor a anunțat că vor avea program fix.

Mijloacele de transport vor fi colantate

Mijloacele de transport vor fi colantate, pentru a fi mult mai ușor de identificat, anunță compania. Compania de Transport Public Iași a actualizat programul traseelor, astfel, au fost identificate orele cheie când majoritatea elevilor se deplasează către școli. Elevii vor avea gratuitate pe baza abonamentului.

Curse speciale pentru elevi – Trasee Iași

Elevii și preșcolarii vor avea parte de curse speciale cu plecare de la 07:10 și 07:20 din rondul fiecărui traseu. Printre acestea se regăsesc traseele 1b, 3b, 5, 9, 11, 19, 28, 36, 42, 43 și 52. Sunt acoperite și zonele din preajma unităților de învățământ principale.

Primăria Iași – Beneficii oferite elevilor

Elevii care învață la una dintre cele 120 de școli ce au încheiat un acord cu Compania de Transport Public Iași vor avea gratuitate pe bază de abonament. Validarea se va face o singură dată în mod electronic, iar apoi va fi folosit cu ajutorul unui cod QR generat de aplicația 24PAY.

“Pentru ca numărul elevilor care beneficiază de abonamente gratuite electronice să fie cât mai mare, este necesar ca unitățile școlare să se înregistreze, în prealabil, în aplicația creată de CTP Iași. Aici reprezentanții școlilor pot introduce, în mod facil, un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația 24PAY. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa pe site ramura pentru elevi, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola. Toți acești pași sunt parcurși doar o singură dată. Ulterior, prin accesarea aplicației 24PAY și scanarea oricărui cod QR, fie a celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie a celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile”, spun reprezentanții CTP.

Anul 2020 a venit cu vești bune pentru elevi. A fost primul an în care elevii au avut parte de abonamente gratuite. De asemenea, orașul Iași se află în topul orașelor care folosesc transportul în comun și este unul dintre puținele județe care asigură curse speciale pentru elevi.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.