Aproximativ 100 de elevi din județul Iași au participat la Concursul de șah Mihail Sadoveanu, care a fost organizat de Școala Ion Simionescu din Iași.

Concurs de șah

La ediția a XVII-a a concursului de șah au participat concurenți din 14 școli. Premiile au fost intens disputate în cele 6 runde ale concursului. Câștigătorii au primit diplome, medalii, cupe, manuale de șah, șepcuțe și alte cadouri din partea organizatorilor, 20 de elevi obținând locurile I, II și III, potrivit bzi.ro.

“Șahul este un joc de strategie care dezvoltă inteligența, creativitatea, prin care copiii învață să gândească logic, să se concentreze și să dezvolte strategii, motiv pentru care am ales să continuăm acest proiect al școlii”, au transmis organizatorii.

De asemenea, la Școala Gimnazială “Ion Simionescu” din Iași, elevii au la dispoziție, mai multe cluburi de șah. Unul pentru învățământ primar, care este coordonat de prof. Barbu Cătălin, iar unul pentru gimnaziu, coordonat de prof. Tofan George.

Sursa Foto – bzi.ro

Premii obținute

Elevii de la școala Simionescu au obținut la acest concurs 15 mențiuni și 5 premii, printre care Premiul I, care a revenit Teodorei Gugulică, din clasa a III-a, Premiul II, care a revenit Anei Gheorghiță, din clasa a VII-a și trei Premii III, pentru Eric Beșliu, Gabriel Tudor Pârvu și Tudor Costin, din clasele a III-a, respectiv a IV-a.

Concursul a fost coordonat de maestrul Vlad Ungureanu.

Ne îndreptăm către bine! Din ce în ce mai multe concursuri de acest fel au loc în școlile din România. De curând, a fost organizat concursul „Academia Sportului – Trofeul Bucureştiului”. Competiția a fost organizată de Primăria Municipiului București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism şi prin Proedus, în Parcul Tineretului. Timp de două săptămâni, au concurat peste 3.000 de elevi de gimnaziu și liceu la fotbal, volei, handbal, baschet 5×5 şi 3×3. Au fost prezenți și băieți și fete, iar câștigătorii au fost premiați cu tabere la Marea Neagră şi echipamente sportive.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.