Liceul Tehnologic din Iancu Jianu, județul Olt a avut promovabilitate 100% la bacalaureat. Este singura instituție din județ cu astfel de procentaj, potrivit Agerpres. Imediat după el, s-au clasat două licee din Slatina, Colegiul Naţional ‘Ion Minulescu’ (94,42%) şi Colegiul Naţional ‘Radu Greceanu’ (94,06%).

Promovabilitate 100% la BAC pentru un liceu din mediul rural

19 elevi au susținut examenum maturității la Liceul Tehnologic din comuna Iancu Jianu. Din 19, toți au reușit să promoveze, cea mai mare medie fiind 9.96, iar cea mai mică fiind de 6.6. Media lor generală a fost 7.75 și este cea mai mare din ultimii 9 ani, potrivit datelor analizate pe platforma bacplus.ro.

Clasa care a participat la examenul maturității are profil Științele Naturii. Copiii au susținut probe de competențe la Limba Engleză, iar proba la alegere la Anatomie. Doar unul dintre elevi a vrut să dea la Fizică. Cea mai mică notă la Matematică a fost 5.3, dar alți doi elevi au luat nota 10 la această disciplină obligatorie a profilului.

Acest liceul din Iancu Jianu are antecedente. Se pare că și în 2021 a avut un procent de 100% promovabilitate la BAC. Atunci, toți cei 15 candidați care au fost prezenți la examen au reușit să promoveze.

CITEȘTE ȘI – Liceul Teoretic “Petre Pandrea” Balș a primit titlul de “Școală Europeană” – Este singura instituție din județ care a luat acest premiu

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, se pare că în acest an, pe ultimul loc în ce priveşte rezultatele la Bacalaureat a fost Liceul Tehnologic ‘Danubius’ Corabia, cu procentaj de promovare de doar 4,65%.

Situație ciudată în Olt: Peste 1.000 de elevi au depus contestație la BAC 2022

Ieri, 27 iunie 2022, absolvenții de liceu au aflat rezultatele de la Bacalaureat. Cei care nu au fost mulțumiți de notele pe care le-au luat, au putut face contestații. Ei bine, o situație destul de bizară a avut loc în județul Olt, unde peste 1.400 de elevi au depus contestații.

La sesiunea din această vară a Bacalaureatului au participat 126.454 de absolvenți. Dintre aceștia, 111.329 sunt din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare. De asemenea, anul acesta s-a înregistrat cel mai mic număr la acest examen de după Revoluție, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – Situație ciudată în Olt: Peste 1.000 de elevi au depus contestație la BAC 2022

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.