Ambasada Statelor Unite ale Americii invită liceenii să participe la Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership.

Programul Camp Kennedy 

Programul este dedicat liceenilor din România, care sunt pasionați de implicare civică, să învețe cum funcționează statul român, dar și cum se comportă un cetățean într-o societate democratică.

Camp Kennedy este la cea de-a cincea ediție în România și este gratuită. Cei 15 participanți au asigurate cazarea, materialele și sesiunile educative cu traineri și invitați deosebiți. De asemenea, această ediție include și o componentă online, cu formatori din România și SUA.

Camp Kennedy, dedicat liceenilor creativi

Programul Camp Kennedy este dedicat liceenilor activi, vizionari și implicați care urmărește dezvoltarea leadershipului civic. Cei carre vor participa vor avea parte de multe activități, precum team building, dezbateri, workshop-uri, dar și sesiuni informative ori vizite în instituții publice pentru tematica programului.

De asemenea, la finalul Școlii de Vară, participanții vor fi coordonați în vederea implementării unor proiecte locale, în comunitățile sau liceele din care provin.

Cei care sunt interesați se pot înscrie până la data de 9 mai 2022, online, completând un formular disponibil aici.

De asemenea, competiția este pentru liceenii care îndeplinesc următoarele condiții: au cetățenie română, la momentul înscrierii sunt elevi la licee de orice profil, rural/urban, au minimum 15 ani și maxium 17 ani, cunosc limba engleză, sunt creativi și implicați și acordă interes programului, și nu în ultimul rând, în perioada 22-31 iulie 2022 sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local.

Astfel de proiecte sunt din ce în ce mai întâlnite în România. De asemenea, și profesorii au parte de astfel de proiecte prin Erasmus, foarte mulți dintre ai plecând în afara țării pentru diverse experiențe. Iar de curând, mai mulți profesori din Botoșani au călătorit în Italia prin proiectul Erasmus+, acesta ar fi doar unul dintre zecile de exemple.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.