S-a terminat vacanța pentru copii! De mâine, 2 mai 2022 toți elevii se reîntorc la școală. Reamintim că vacanța de primăvară a început pe 15 aprilie.

Încă 6 săptămâni de cursuri

Semestrul II mai are încă 6 săptămâni de cursuri și se vor încheia pe 10 iunie, pentru elevii care nu sunt în ani terminali. Până la vacanță mai sunt 6 săptămâni de cursuri. Elevii care sunt în anii terminali vor încheia școala mai devreme

Semestrul II mai are 6 săptămâni de cursuri pentru elevii care nu sunt în ani terminali și se vor încheia pe 10 iunie. Până atunci mai sunt 6 săptămâni de cursuri. Elevii din anii terminali au examene, așa că încheie cursurile mai devreme.

Structura cursurilor pentru elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a

  • clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă vor încheia cursurile la 27 mai 2022
  • clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022
  • clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022

Îi așteaptă o săptămână grea pe elevii de clasa a XII-a care vor susține tezele de final de an și final de liceu, următoarea săptămână. Cei de clasa a VIII-a vor susține tezele peste două săptămâni.

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se vor susține între 10-26 mai, conform ordinului publicat în octombrie 2021 în Monitorul Oficial.

Minsitrul Educației a anunțat de curând că, elevii cu rezultate excepționale la olimpiade ar putea să intre la liceu fără examenul de Evaluare Națională.

„Ce este mai important pentru recunoașterea performanței acestor copii, dincolo de aceste accidente pe care o să încerc să le explic atât cât pot fi explicate, este stimularea parcursului educațional al acestor elevii cu performanțe deosebite. Și mă refer aici la posibilitatea de admitere la facultate, care deja există, dar și la liceu, care să se facă fără examen de Evaluare Națională pentru elevii care obțin rezultate la olimpiade corespondente profilului clasei în care își doresc să studiile liceale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI – Anunț făcut de Ministrul Educației – Elevii cu rezultate excepționale la olimpiade ar putea să intre la liceu fără examenul de Evaluare Națională

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.