O școală din Galați „joacă” la nivel înalt. A fost dotată conform standardelor din Occident.

Școală din Galați, la nivelul celor din Occident

Școala din Corod, județul Galați, are tablete, laptopuri, videoproiectoare, mobilier modern, săli de relaxare și lectură și este plină de mesaje motivaționale. Spre surprinderea voastră, nu, nu este o școală privată, ci una de stat.

Cadrele didactice au fost întotdeauna PRO mediu plăcut și performant. Elevii trebuie să vină la școală de drag, nu din obligație, așa că, profesorii au făcut rost de bani pentru reabilitare. Acum, după lupte „seculare”, școala se ridică la standardele din Occident.

Vorbim despre Liceul Tehnologic din Corod aflat la 80 de kilometri de Galaţi! Nu este o școală privată, ci una de stat, unde elevii dispun de condiții excelente și dispozitive de ultimă generație.

De asemenea, în pauze, elevii se pot relaxa în curtea școlii, pot citi o carte în colțul special amenajat pentru lectură sau se pot juca pe terenul de sport. De asemenea, laboratoarele de informatică arată precum birourile unei mari companii.

„Avem foarte multe, cred că sunt peste o sută de laptopuri în şcoală.  MUSCA Videoproiectoare sunt în fiecare sală de clasă, în toate corpurile. Table interactive, ecrane de proiecţie, display smart-uri, iar tablete sunt pentru fiecare copil,” spune Masgras Adriana, director.

Şcoala a fost dotată şi amenată cu ajutorul fondurilor obţinute de la autorităţile locale, dar şi din proiectele europene.

Clujul va avea cea mai modernă școală din țară

Clujul nu se lasă mai prejos. După ce a reușit să construiască unități sanitare în instituțiile de învățământ, fiind singurul județ din România care a făcut asta, acum, s-a apucat să construiască cea mai modernă școală din România.

“Cea mai modernă şcoală specială din ţară se construieşte la Cluj. Noul sediu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, tot mai aproape de finalizare. Construirea noului sediu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană implementat de Consiliul Judeţean Cluj, înaintează în ritm alert. Astfel, lucrările la noul corp de clădire, alcătuit din trei zone cu funcţiuni distincte, se află într-un stadiu avansat, fiind complet realizate partea de structură şi cea de zidărie”, potrivit unu comunicat transmis de CJ Cluj.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.