La Gala Merito din acest an, au fost premiați 14 profesori din toată țara pentru inovație în educație.

Cei 14 profesori premiați

Conform unui comunicat transmis Edupedu.ro, „Laureaţii sunt exponenţi ai profesorilor care învaţă continuu, inovează, îşi duc practicile mai departe în afara claselor lor şi răspândesc Educaţie de calitate acolo unde nu există acces la aceasta”.

 • Mădălin Ghiuler,, profesor de matematică in Focșani. „Reușește printr-o abordare personală să determine elevii să învețe matematica prin logică”, potrivit Gala Merito.
 • Elisabeta Niță, profesoară de matematică, darsi terapeut pentru copiii cu afecțiuni oncologice din programul „Școala de Spital” în cadrul Institutelor Oncologice din București.
 • Sorin Haiduc din Arad, „profesor de matematică și lider (director) care nu se impune forțat, ci influențează cadrele didactice să exceleze.
 • Anca Dediu, învățătoare si directoare în Cudalbi și „găsește mereu metode inovative de a menține interesul crescut al elevilor față de școală și față de protejarea mediului înconjurător”.
 • Gabriella Zsombori, „după ce a predat la Universitate, a decis sa revină la liceu și să transmită pasiunea ei pentru matematică atât elevilor, cât și copiilor înscriși la Asociația Simplex”.
 • Liliana Olărașu, profesoară de matematică din Iași. A pus bazele proiectului L.I.R.A, „lecturez, înțeleg, rezolv și aplic”, un proces de învățare mult mai ușor pentru elevii ei.
 • Soții Nicoleta şi Emil Munteanu din Iași. „Combină perfect pasiunile lor pentru proză, teatru și poezie pentru a oferi elevilor un pachet complet pentru a-și dezvolta atitudinea culturală.”
 • Liliana Chivulescu din Dâmbovița. „S-a întors în satul natal pentru a pune amprenta asupra viitoarelor generații, ajutându-i pe elevi să înțeleagă că școala este doar o etapă care te pregătește pentru viața reală”.
 • Ion David Pirneci din Sohatu. A implicat întreaga comunitate în renovarea școlii. Își provoacă mereu elevii să evolueze atât academic, cât și în plan personal.
 • Laura Felea. A reușit să cultive elevilor ei, pe lângă partea academică și abilități de voluntariat, implicare si vorbit în public, potrivit comunicatului.
 • Daniel Petrule din Brașov. Este fost jucător de rugby, dar a devenit profesor şi director, iar prin proiectele sale, dezvoltă elevilor comportamente apreciate în societate și competențe digitale.
 • Laura Piros, premiată în proiectul „Creator în educație”. “Își dorește să formeze copii autonomi, responsabili, cu un set de valori bine puse la punct și care să se descurce în fața provocărilor”.
 • Anca Mezei din Săcele. Este „un exemplu de reușită, perseverență și umanitate, un stâlp al comunității, care se simte datoare să sprijine copiii din orașul natal în a-și urma visele și a pune umărul pentru reducerea abandonului școlar din zone defavorizate.”
gala merito premii
Sursa Foto – Gala Merito

Profesori dedicați

“Este înălţător să avem în faţa noastră profesori dedicaţi, cu vocaţie, care inovează şi înnobilează, deopotrivă, sistemul de educaţie. Comunităţile şcolare în care activează profesorii MERITO beneficiază de competenţele, de pasiunea lor pentru învăţământ şi au ocazia de a fi părtaşe la dovada vie că omul sfinţeşte locul. Felicit cadrele didactice premiate astăzi! Meritele dumneavoastră sunt incontestabile şi mă bucur că elevii pe care îi îndrumaţi au şansa uriaşă de a beneficia de veritabili mentori în formarea lor. Vă mulţumesc!”, a spus Ligia Deca, Consilier Prezidenţial.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.