Anchetă la o școală din județul Gorj. Mai mulți elevi ai clasei a VIII-a au dat de două ori simularea pentru Evaluarea Națională 2022 la limba Română.

Inspectoratul Școlar Gorj a demarat o anchetă la școala Albeni după ce elevii de clasa a VIII-a au primit, ieri, subiecte dedicate elevilor care studiază limba maghiară și care învață româna ca limba secundară. După ce au terminat examenul, elevii au fost chemați în sala de examen pentru a da din nou simularea cu subiectele destinate lor.

Lipsă de atenție într-o școală din Gorj

Conform EuropaFM, aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la evaluarea națională. La ora 9:00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

Profesorii și-au dat seama că nu au distribuit subiectele care trebuiau abia după ce elevii au predat foile de examen și au plecat acasă. Drept urmare, aceștia i-au chemat din nou la școală pentru a susține examenul potrivit, de data aceasta, cu subiecte stabilite pentru școlile cu predare în limba română.

Inspectorii școlari au demarat o anchetă

Cei din Inspectoratul Școlar Județean Gorj susțin că au început o anchetă la această școală. Aceștia susțin că de vină sunt profesorii, care nu au descărcat de pe site subiectele corecte. De asemenea, cei de la ISJ susțin că dascălii au supus elevii la un stres în plus, iar pentru asta vor răspunde disciplinar.

Zilele acestea au loc simulările pentru Evaluarea Națională 2022, examen ce va avea loc în vară. Cu această ocazie, elevii pot vedea unde mai au nevoie de lucreze, pentru a obține nota pe care și-o doresc. Este foarte important acest examen, mai ales pentru elevii care își doresc să meargă la un anumit liceu.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.