Tragedie în Vaslui! Un adolescent de 16 ani s-a înecat în barajul de la Moreni. Băiatul s-a dus alături de un prieten pentru a face baie.

Andrei, elev în clasa a IX-a la Liceul „Ion Mincu” Vaslui s-a dus alături de un prieten la barajul de la Moreni pentru a face baie. Acesta a intrat în apă, dar nu a mai ieșit. Amicul acestuia a declarat că, de fapt, ei s-au dus acolo doar pentru a sta, însă Andrei a vrut să sară în apă. Deși susținea că știe să înoate, copilul s-a înecat. Prietenul acestuia a sunat la 112 pentru a anunțat că băiatul nu mai iese din apă.

Și-a pierdut viața la doar 16 ani

Pompierii sosiți la fața locului i-au căutat trupul aproape două ore. Aceștia au reușit să îl scoată din apă, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Medicul urgentist, Carmena Piseru, a declarat că în zona respectivă apa este mică. Este posibil ca liceanul să se fi lovit de dalele de la baraj în momentul în care a sărit și de aceea nu a mai putut să iasă la suprafață.

La intervenția de căutare-salvare a tânărului au participat 12 pompieri militari, două autospeciale, două bărci pneumatice și o ambulanță SMURD tip C1 (TIM). Comandantul de detașament, mr. Mugur-Viorel Bejan, a declarat că s-au efectuat căutări în apă cu echipajele din dotare. Intervenția salvatorilor a fost îngreunată de vegetația din lac.

Problemele întâmpinate de pompieri

„Ne-a creat ceva probleme, nu am putut să lansăm barca cu motor, astfel că, pentru a avea acces la persoana pe care o căutam, a trebuit ca întâi să îndepărtăm vegetația. Am găsit copilul, l-am scos din apă, dar, din păcate, nu prezenta semne vitale”, a declarat Bejan, conform Vremeanouă.ro.

Sursa foto: VremeaNouă
Sursa foto: VremeaNouă

Un cunoscut al acestuia, aflat în stare de ebrietate, a vrut să sară în apă să îl salveze pe băiat în timp ce pompierii îl căutau, însă nu a fost lăsat. Autoritățile fac cercetări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Pentru a preveni asemenea tragedii, pompierii vasluieni atrag atenția oamenilor să respecte anumite măsuri. Conform pompierilor, oamenii nu trebuie să se deplaseze prin curenți de apă, fiindcă își pot pierde echilibrul. De asemenea, se recomandă evitarea scăldatului în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte și curenții foarte puternici.

Avertismentul pompierilor

„Evitați scăldatul solitar, fără a avea persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare. Nu realizați acte de teribilism prin plonjare de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții. Nu intrați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte”, transmis pompierii din Vaslui.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.