Mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș au mers în Grecia pentru un stadiu de practică de 13 zile. Activitatea s-a desfășurat în perioada 3-16 aprilie.

”Stagii de practică la operatori economici din Europa pentru un viitor profesional de succes”

15 elevi au mers în Grecia pentru a practica meseria de ospătar, vânzător în unități de alimentație. Proiectul ”Stagii de practică la operatori economici din Europa pentru un viitor profesional de succes” face parte din Erasmus+.

Sursa Foto – Sibiu 100

Obiectivele proiectului

Principalele obiective ale proiectului le reprezintă formarea deprinderilor în domeniul ospitalier la nivel european. De asemenea, tot în cadrul proiectului studenții își dezvoltă competențele lingivistice de circulație națională, dar își îmbogățesc și cultura generală. Așadar, au foarte multe beneficii.

Stagiul de practică s-a desfășurat în cadrul unui hotel din Paralia Katerini Grecia. De asemenea, pe toată durata stagiului de practică, elevii au fost supravegheați și îndrumați de trainneri greci și doi mentori români, respectiv 2 monitori.

Monica Moț, directorul școlii, dar și inițiatorul proiectului, consideră că elevii s-au întors acasă mult mai bine pregătiți, dar și cu mai multe cunoștințe despre cultura mediteraneană.

Sursa Foto – Sibiu 100

Directorul consideră că Erasmus+ este un „deschizător de drumuri” pentru munca într-o echipă internațională. De asemenea, acesta spune că își dorește o colaborare de lungă durată, iar în septembrie va depune chiar o cerere de acreditare a acestuia pentru următorii 5 ani.

Ioan Aldea, profesorul însoțitor spune că elevii au fost împărțiți în mai multe grupe formate din 4 elevi alificarea ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație și câte 2 elevi la specilaizarea Tehnician în gastronomie, conduși de către operatorul economic grec. Elevii au făcut peste 90 de ore de rpactică în bucătărie, dar și în sala de mese a hotelului grec.

De asemenea, la final, aceștia au beneficiat și de excursii în Grecia, dar și de o propunere de a se angaja pe timpul vacanței de vară acolo, în Grecia.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.