Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației a întâmpinat lotul olimpic de matematică al României. Au revenit în țară după ce au cucerit locul I în Cipru.

Locul I și 6 medalii

Sorin Cîmpeanu a întâmpinat echipa a reușit o performanță extraordinară! A obținut un succes excepțional: 6 medalii și locul 1 pe echipe. Locul 1 detașat, la mare distanță de următoarele echipe!

La ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori, care s-a desfășurat în Agros, Cipru, între 4-9 mai, prima în format fizic după anul 2019, au participat echipe din 15 state: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (state membre cu statut permanent) şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie (invitate).

CITEȘTE AICI – România se mândrește – 6 medalii la Olimpiada Balcanică de matematică pentru seniori, desfășurată în Cipru 

Câștigătorii Olimpiadei

  • AUR: Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a)
  • ARGINT: Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a)
  • BRONZ: Andrei-Giovani Chiriță (clasa a X-a)
  • Profesori coordonatori:  conf.univ.dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și lect.dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara!

Sorin Cîmpeanu, mândru de reușite

Am întâmpinat astăzi lotul olimpic de matematică al României la revenirea în țară de la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022). M-am bucurat să felicit personal echipa României care a obținut un succes excepțional: 6 medalii și locul 1 pe echipe. Locul 1 detașat, la mare distanță de următoarele echipe !

– Felicitări medaliaţilor cu aur, Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a)!

– Felicitări medaliaţilor cu argint, Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a)!

– Felicitări medaliatului cu bronz, Andrei-Giovani Chiriță (clasa a X-a)!

– Felicitări coordonatorilor:  conf.univ.dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și lect.dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara!

La ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori (Agros, Cipru, 4-9 mai), prima în format fizic după anul 2019, au participat echipe din 15 state: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (state membre cu statut permanent) şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie (invitate).

În clasamentul țărilor participante, performanțele individuale cumulate au plasat România pe locul 1!

Încă o dată, felicitări şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă! #Mândridevoi,” a scris Ministrul Educației pe pagina de Facebook.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.