În jur de 300 de elevi care urmează cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sf. Gheorghe” și Grădinița cu Program Prelungit “Sf. Gheorghe” Botoșani au participat la lecții de prim ajutor oferite de pompieri.

Pompierii din Botoșani le-au arătat elevilor cum să acorde primul ajutor în cazul în care un apropiat are nevoie. Angajații ISU le-au vorbit pe înțelesul lor.

„Să știi să acorzi primul ajutor sau cum să te comporți în diferite situații fie ca e vorba de incendiu, inundații sau descoperirea munițiilor rămase neexplorate, este foarte important. Și de aceea, indiferent de vârstă, o pregătire în acest domeniu cu siguranță va ajuta la momentul potrivit”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Pompierii au amenajat ateliere de lucru

Pompierii au mers la școlile în cauză unde au amenajat mai multe ateliere de lucru, respectiv de acordare a prim-ajutor, descarcerare și pirotehnic. Aici, copiii au fost învățați să acorde primuj ajutor și au avut parte de multe alte lucruri interactive.

Atelierul de informare preventivă a fost organizat în interiorul unei săli de clasă.

Copiii au fost împărțiți în echipe

Elevii au fost împărțiți în trei echipe și au trecut pe la fiecare atelier. Folosindu-se de manechine, aceștia au învățat cum să acorde primul ajutor sau cum să procedeze în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată ori cum să se comporte în diferite situații critice.

De asemenea, aceștia au vizionat și mai multe materiale informative a mai multor campanii care rulează sau au rulat și la TV:

  • R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”
  • „F.O.C. – Flacarile Omoară Copiii”
  • „Nu tremur la cutremur”
  • “Ai grija de cea mai mare grijă a ta – siguranța copilului!”.

Arhiepiscopia Iașilor a fost inițiatorul proiectului, iar salvatorii au fost foarte încântați de propunere. Activitatea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între ISU Botoșani și Arhiepiscopia Iașilor.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.