Consiliul Judeţean (CJ) Cluj tocmai a anunțat finalizarea construirii celei mai moderne şcoli speciale din ţară până în aprilie 2023, cu ajutorul fondurilor europene, conform agenției de presă Agerpres.

Cea mai modernă școală

“Cea mai modernă şcoală specială din ţară se construieşte la Cluj. Noul sediu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, tot mai aproape de finalizare. Construirea noului sediu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană implementat de Consiliul Judeţean Cluj, înaintează în ritm alert. Astfel, lucrările la noul corp de clădire, alcătuit din trei zone cu funcţiuni distincte, se află într-un stadiu avansat, fiind complet realizate partea de structură şi cea de zidărie”, apare într-un comunicat transmis, vineri, de CJ Cluj.

Grădină senzorială

Noul sediu al școlii o să includă o grădină senzorială poziționată pe acoperiş, unică la nivel naţional, de un spaţiu destinat specific pentru hidroterapie. Se va mai amenaja și un loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber, iar termenul maxim de finalizare a investiţiei este luna aprilie a anului 2023.

“A fost deja ridicată clădirea ce va găzdui cea mai modernă şcoală specială din ţară iar lucrările continuă în ritm susţinut. Ne bucură faptul că vom reuşi, cu ajutorul fondurilor europene, să oferim tinerilor cu cerinţe educative speciale condiţii optime de terapie şi studiu. Prin intermediul acestui proiect, judeţul Cluj va reprezenta un model din prisma dotărilor ultramoderne şi a beneficiilor puse la dispoziţia elevilor şi profesorilor unei şcoli speciale”, a fost declarația preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, conform comunicatului.

Viitorul sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă / Foto: Consiliul Județean Cluj

Viitorul sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă / Sursa: Consiliul Județean Cluj

Distribuie:

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.