În comunele mici, autoritățile locale vor să dovedească faptul că atunci când îți dorești un lucru, este posibil. O școală din județul Călărași a trecut printr-un proces de modernizare, iar copiii studiază acum în condiții ca în țările din afara României.

Este vorba despre școala gimnazială Budești, care a fost dotată cu mobilier nou, table interactive cu sistem de proiecție ultramodern și multe alte îmbunătățiri. De asemenea, deși este greu de crezut, orele pot fi transmise în direct pe internet, pentru ca elevii care nu pot ajunge la școală din diverse motive să asiste la orele online.

Sursa foto: gazetavalceana.ro

Școală ca în afară în România

Primarul satului Budești, Ion Vlădulescu, a anunțat că proiectul a fost finalizat în totalitate, inclusiv în exterior. Curtea școlii este impecabilă, iar elevii se pot relaxa în spații de recreere, spații verzi și într-un mediu curat.

„Beneficiarii acestei investiții sunt cadrele didactice și elevii arondați acestei unități de învățământ. Spațiul exterior a fost amenajat prin plantarea de arbuști, pomi ornamentali și gazon. Iluminatul curții interioare a fost realizat prin montarea unui nou sistem cu lămpi led. Aceste lucrări contribuie la ridicarea calității vieții, oferind un mediu de viață mai plăcut si sănătos” – spune primarul comunei Budești, Ion Vlădulescu.

Sursa foto: gazetavalceana.ro
Sursa foto: gazetavalceana.ro

Investiții de 3,6 milioane de euro într-un liceu din România

Nu este singura localitate în care s-au făcut astfel de schimbări. Încetul cu încetul oamenii din comunele și satele mici dau dovadă de multă implicare atunci când vine vorba de educație. De exemplu, zilele trecute, autoritățile din județul Botoșani au demonstrat că sunt ambițioase. Elevii de la Liceul „dr. Mihai Ciucă” din Săveni se vor bucura anul acesta de condiții de studiu ca în străinătate.

În liceul din Săveni au fost investiți 3,6 milioane de euro. Lucrările la Liceul „dr. Mihai Ciucă” din Săveni au fost finalizate. Așadar, odată cu începerea noului an școlar, toți elevii care învață în acest orășel se vor bucura de alte condiții de studiu. Se pare că liceul a fost dotat cu laboratoare de informatică, fizică, gastronomie și bibliotecă. De asemenea, se regăsesc și săli de conferință. Datorită acestei investiții, profesorii din liceu își vor putea desfășura orele cu mai mult drag, în cele mai bune condiții.

Aceste două reușite pot fi luate ca exemplu de către toate autoritățile din România, fiindcă au demonstrat că dacă se vrea, se poate face ceva pentru sistemul de învățământ din țară.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.