Amenințări online între elevii de gimanziu din Alba Iulia, chiar pe rețeaua de socializare, Instagram. Pe un cont numit ”Bârfe Alba Iulia”, cei mici se încurajează să trimită diferite mesaje despre alți tineri.

Bullying online

Bullying online la Alba Iulia. Mai mulți elevi de gimanziu trimit mesaje care au caracter defaimător sau violent. Culmea, printre unitățile de învățământ menționate de către utilizatori se numără Seminarul Teologic și Liceul de Arte din Alba Iulia, scrie alba24.ro.

Ce este și mai incredibil este că cei care transmit aceste mesaje sunt elevi de gimnaziu din Alba Iulia, din partea unor elevi chiar și de clasa a VI-a.

Printre subiectele mesajelor se regăsesc jigniri sau amenințări cu bătaia. Dar, putem vedea și un mesaj în care cineva a scris că unei fete îi place un băiat.

bulling-alba-iulia-2
Sursa Foto – Alba24

Elevii fumează în băi?

Printre respectivele mesaje, se regăsesc și discuții despre faptul că elevii fumează în băi sau despre anumite petreceri care au loc în șanțurile Cetății, în zona unui club.

Se pare că acest cont, despre care vorbim, a fost creat în jurul lui februarie 2022, dar o bună perioadă a fost inactiv. Brusc, acum câteva zile, postările au reapărut, iar cei mici au devenit din nou activi.

Toată interacțiunea de pe Instagram merge pe ”sub radarul” părinților sau al adulților, care în mare parte își petrec timpul online pe Facebook, în timp ce copiii au migrat către Instagram, Snapchat sau TikTok.

Contul este urmărit aproape în totalitate de minori de până în 14 ani, iar interacțiunea între ei are loc prin mesaje, comentarii sau postări.

bulling-alba-iulia
Sursa Foto – Alba24

Din păcate, aceste forme de bullying sunt tot mai dese odată cu apariția diverselor platforme de socializare. Copiii ar trebui supravegheați pe ce platformă își desfășoară activitate, iar părinții ar trebui să îi controleze mult mai des.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.