Constantin Șerban, fost învățător, consilier PNL Iași, a demisionat în martie 2021 în urma unei sancționări primite după ce a lovit o elevă, iar anul trecut a abuzat verbal mai mulți elevi. În ciuda celor spuse, acesta urcat pe scenă împreună cu mai mulți membri de partid PNL, cu ocazia zilelor unor localități din județul Iași, conform 7iasi.ro. Ministrul Cîmpeanu a fost cel ce a solicitat demisia învățătorului.

Evenimentul

Conform jurnaliștilor, fostul învățător, a fost pe scenă la zilele orașului Podu Iloaiei și ale comunei Lețcani, împreună cu alți membri PNL.

Mai trebuie specificat faptul că ziarul local 7iași.ro a publicat pe 1 martie 2021 mai multe înregistrări audio din timpul unei zile de școală, cu lecțiile susținute de învățătorul Constantin Șerban la clasa a II-a.

Unul dintre părinți a înregistrat ziua de școală, după ce mai mulți părinți au spus că elevii au fost loviți și după ce în noiembrie a fost acuzat de abuz fizic și psihic față de o elevă, conform articolului citat. În înregistrare se pot auzi zgomote de lovitură, însoțite de amenințări precum:

„te ia mama dracului… (…) Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi! (…) Vin și te iau de niții ăia!! (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’…”.

Despre Constantin Șerban

Constantin Șerban a fost numit la finalul anului 2009 inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, funcție pe care a păstrat-o pentru doar 6 luni.

Liliana Romaniuc era atunci Inspector Școlar General , ce a plecat în 2012 în funcție, iar pe 5 mai 2020, a fost numită consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Raluca Turcan.

În 2009-2010, Constantin Șerban era secretarul general al PD-L Iași, cât și membru al comisiei pentru învățământ din cadrul Consiliului Județean Iași, dar și inspector metodist în cadrul ISJ, potrivit bzi.ro.

El a primit funcția de director al Palatului Copiilor Iași în 2011. Sindicaliștii din învățământul preuniversitar ieșean, respectiv Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP), s-au declarat uimiți de numirea lui Constantin Șerban la șefia Palatului Copiilor.

„Nu avem nimic cu domnul Constantin Șerban, dar nu înțelegem de ce s-a numit la conducerea instituției o persoană din exterior, atât timp cât în rândul actualilor angajați existau persoane competente și calificate pentru a ocupă această funcție. Suntem uimiți și surprinși de această decizie și considerăm că s-au depășit anumite limite”, afirma atunci Laviniu Lăcustă, vicepreședintele USLIP – Iași.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.