Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială Nr. 2 și Școala Gimnazială Nr.23 din Sibiu au reușit să obțină finanțări de aproximativ 176.000 de euro fiecare. Banii vor fi folosiți pentru prevenirea abandonului școlar.

Cu fondurile obținute, școlile vor putea organiza activități extrașcolare, cursuri de formare pentru profesori. Mai mult de atât, dotări pentru școală, dar și să ofere o masă elevilor care participă la diferite programe după orele de curs. 

Au obținut 176.000 de euro fonduri nerambursabile

Cele trei școli din Sibiu menționate și mai sus (Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială Nr. 2 și Școala Gimnazială Nr.23)  au reușit să obțină 176.000 de Euro fiecare datorită Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin PNRR.

Conform Primăriei, în următorii doi ani, cu ajutorul acestor fonduri, școlile vor organiza cursuri de tip Școală după școală, activități extrașcolare, cursuri de formare profesională pentru profesori. Mai mult de atât, banii vor putea fi folosiți și pentru achiziționarea echipamentelor IT și mobilier. Pot chiar să ofere și o masă elevilor care participă în programe după orele de curs.

Reducerea abandonului școlar

Astrid Cora Fodor, primarul Sibiului spune că scopul proiectului este de a reduce abandonul școlar și de a-i motiva pe elevi.

„Scopul este acela de a-i motiva pe elevi și de a reduce rata de abandon școlar. Astfel, printr-un management implicat și eficient, fondurile alocate de Primăria Sibiu pentru investiții și dotări sunt suplimentate, în beneficiul elevilor, dar și al profesorilor”, spune primarul municipiului Sibiu.

De asemenea, directorul Școlii Nr. 23 din Sibiu garantează faptul că banii vor fi folosiți doar în beneficiul elevilor și pentru reducerea abandonului școlar, precum și dotarea școlii.

În jur de 10 școli gimanziale care au o rată de abandon școlar ridicată pot depune cereri de finanțare în cadrul programului. Până în momentul de față doar trei instituții au depus cereri și toate trei au reșit să obțină aceste fonduri importante pentru oraș, cât și pentru România.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.