Inspectoratul Școlar Timiș se află în pragul desfășurării unui eveniment important pe parcursul a 5 zile. Festivalul Educației din Timiș, o să se susțină în perioada 30 mai – 3 iunie, iar mai multe activități pentru copii, părinți și profesori sunt deja planificate.

Despre eveniment

Evenimentul organizat de Inspectoratul Școlar Timiș este dedicat tuturor celor implicați în sistemul de învățământ. Festivalul Educației din Timiș se desfășoară pe parcursul a cinci zile, în perioada 30 mai – iunie, iar participanților li s-au pregătit mai multe surprize.

Târgul ofertelor educaționale al liceelor timișene o să fie organizat în prima zi, iar în a doua, un târg al ofertei universitare. Ambele acțiuni o să se desfășoare la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

„Luni, 30 mai, începând cu ora 10.00, într-o competiție onestă de promovare, liceenii, însoțiți de profesorii lor, vor prezenta colegilor lor din școlile gimnaziale standurile expoziționale, dar și realitățile netrunchiate ale vieții de adolescent. Le vor ghida pașii în carieră profesorii consilieri și logopezi de la CJRAE Timiș”, au declarat organizatorii.

Activități pentru cei mici

Copiii, însoțiți de părinți, sunt așteptați la Muzeul Satului din Timișoara în data de 1 Iunie, unde are loc evenimentul „Copil în țara minunilor”.

„Vă așteptăm pe 1 iunie, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, să fim – copii, părinți, bunici, profesori – pentru o zi, copii în Țara Minunilor! Comunitatea timișeană a răspuns apelului nostru și creează un eveniment fără precedent: ong-uri, instituții și institute, părinți ai copiilor noștri, alumni, studenți și profesori din tot județul, cluburi moto, de automobilism își dau mâna și organizează peste 120 de ateliere, de la face painting până la goalball, gimnastică cu multipla campioană europeană, mondială și olimpică Maria Olaru, atelier de făcut pâine ca la bunica sau de arhitectură! Vom cânta, vom trăi minute din viața unui copil nevăzător, vom dansa alături de copii cu deficiențe de auz, vom tura motoarele alături de piloți și motocicliști, vom urmări câinii dresați de polițiști, fiind cu toții copii pentru o zi”, afirmă Inspectoratul Școlar Timiș.
Festivalul o să continue în data de 2 iunie cu un atelier pentru cadre didactice și părinți, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”, și se încheie pe 3 iunie cu o conferință de bune practici, în timpul căreia vorbitori vor fi profesori, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.
Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.