Asociaţia Pro Bambini a organizat “Festivalul copiilor” la Liceul de Arte din Oradea, iar sute de elevi din județul Bihor au sărbătorit luni, în avans, Ziua Copilului.

Cum s-a desfășurat evenimentul

Aceasta a fost a XII-a ediţie a evenimentului și a avut loc în sala festivă a liceului, unde s-au adunat 248 de elevi care au susţinut un spectacol cu cântece şi dansuri.

“Am oferit prilejul copiilor talentaţi să facă cunoştinţă cu atmosfera specifică spectacolelor în calitate de artişti. Pentru unii dintre ei, aceasta a fost chiar prima experienţă de acest gen”, după cum scrie într-un comunicat transmis de Asociaţia Pro Bambini.

Au participat elevi de la Liceul de Arte, Şcoala Gimnazială “Oltea Doamna”, Colegiul Naţional “Onisifor Ghibu”, Şcoala Gimnazială “Dacia”, Liceul Teologic Penticostal “Betel”, Colegiul Naţional “Iosif Vulcan”, Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu”, Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir”, Liceul Teorectic “Lucian Blaga” şi Liceul Teoretic “Aurel Lazăr”, din Oradea, iar aceștia au pregătit mai multe momente artistice.

Uniul dintre talentații elevi ce au participat la festival a fost Patrik Silaghi, un elev de clasa a V-a de la Liceul Aurel Lazăr, care a cântat la vioara cu goarnă, şi Dragoş Dobocan, clasa a II-a la Dacia, ce a interpretat cântecul “Marele magician”.

La festival au prezenți şi elevii de la Liceul Tehnologic “Petofi Sandor” din Săcuieni, care au executat dansuri populare maghiare.

Încheierea evenimentului

Toţi elevii au fost recompensaţi cu pachete cu dulciuri oferite de preşedinta Asociaţiei Îngeri pentru suflete din Arad, Alexandra Timar, ca recompensă pentru munca depusă.

Pe lângă spectacol, to în cadrul festivalului, a mai fost organizat şi un concurs naţional de creaţii artistice intitulat “Vis de copil” şi o acţiune caritabilă de strângere şi apoi distribuire de alimente şi jucării pentru copii proveniţi din familii nevoiaşe din Bihor.

Obiectivul central al festivalului este “cultivarea laturii artistice a copiilor şi crearea unor legături de prietenie între copii din instituţii şcolare diferite, respectiv promovarea multiculturalităţii şi a spiritului interetnic”, au declarat organizatorii.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.