În România are loc un fenomen extrem de îngrijorător. În ultima vreme, tot mai mulți elevi încearcă să se sinucidă. Psihologii atrag atenția în acest sens și le transpir părinților să discute cu copiii.

În urmă cu câteva zile, un elev de 17 ani din comuna bistrițeană Rodna s-a împușcat cu o armă de vânătoare pe care o deținea tatăl său. Copilul a fost transportat de un elicopter SMURD. La locul incidentului s-au deplasat echipele medicale ale Ambulanței, care l-au găsit pe tânăr conștient, cooperant, cu plagă la nivelul toracelui și al abdomenului.

Tânărul bistrițean ar fi încercat să se sinucidă

Se pare că la 112 a sunat chiar tânărul pentru a solicita ajutor. A fost chemat un elicopter SMURD, care l-a preluat de urgență pe copil și l-a transportat la o clinică de specialitate din Târgu Mureș. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului armelor.

Fenomen îngrijorător în România: Tot mai mulți elevi încearcă să se sinucidă

Din primele informații, băiatul ar fi încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său. Aceleași informații arată că bărbatul deținea legal arma.

Acesta este doar un caz din zecile care au loc cel puțin lunar în România. De exemplu, chiar astăzi, 16 mai 2021, o adolescentă de 14 ani s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din București. Fata a fost găsită, în viață, de către echipajele medicale, însă era inconștientă și în stare gravă.

Conform unor surse, în momentul în care s-a aruncat de la etaj, copila se afla în casă cu bunica. Potrivit informațiilor noastre, fata ar fi recurs la acest gest de teamă că va eșua la Evaluarea Națională. Mai mult, se pare că eleva ar avea probleme psihice și nu ar fi prima dată când încearcă să se sinucidă.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.