Confidențialitatea, siguranța și diversitatea religioasă a elevilor au fost analizate în cadrul unei reuniuni recente a Consiliului de Educație și a membrilor comitetului consultativ al elevilor Stamford, SUA.

Telefoanele la școală

O bătaie recentă la o școală gimnazială din America, care ar fi fost provocată de rețelele de socializare, unde o elevă a fost rănită grav, a stârnit îngrijorarea conducerii cu privire la utilizarea telefoanelor mobile de către elevi.

Această îngrijorare ar putea duce la o nouă politică a districtului, deoarece Școlile Publice Stamford nu au în prezent o regulă generală pentru utilizarea telefoanelor mobile. În schimb, școlile individuale își stabilesc propriile reguli – și chiar și atunci, aplicarea acestora poate fi variată.

“Unii profesori nu acceptă telefonul la ore, iar alți profesori acceptă dacă îți ții telefonul pe birou sau dacă îl folosești în clasă”, a declarat Samantha Samuel, studentă la Academia de Tehnologie și Inginerie Informatică, în timpul unei ședințe a consiliului consultativ al elevilor din cadrul Consiliului de Educație din această săptămână.

Rețelele de socializare nasc probleme pentru elevi

La sfârșitul lunii aprilie, cinci elevi de la Cloonan ar fi atacat un alt elev în baia școlii. Copilul a suferit o rană la cap și la genunchi.

La începutul anului școlar, elevii de la Cloonan s-au filmat, de asemenea, participând la o provocare TikTok în care și-au folosit mâinile pentru a imitacă trag cu pistoul.

În timpul unei întâlniri a comunității, în urmă cu o săptămână, pentru a discuta răspunsul districtului la presupusul atac din aprilie, administratorii au vorbit despre ceea ce au spus că reprezintă rolul telefoanelor mobile și al rețelelor de socializare asupra unui nivel crescut de violență în școală.

Directorul Cloonan, David Tate, le-a spus părinților că, dacă i-ar determina pe copiii lor să își țină telefoanele acasă, “ar ajuta semnificativ”.

Odată cu interzicerea telefoanelor, vin probleme legate de confidențialitate, deoarece profesorii sau directorii ar putea avea acces la informațiile personale ale elevilor, inclusiv la datele din conturile bancare.

Președintele consiliului, Jackie Heftman, a declarat: “Cred că trebuie să luăm multe în considerare atunci când vom avea în vedere adoptarea unei politici privind telefoanele mobile (la nivelul întregului district)”, a spus ea.

Ea a sugerat că discuția despre o nouă politică ar trebui să înceapă cu oamenii din interiorul școlilor – administratori, profesori și elevi.

“Noi, membrii consiliului de administrație, nu ne aflăm zilnic în școli”, a spus ea.

Zoe Goldberg, o altă elevă de la AITE, a declarat că nu a observat o problemă cu telefoanele elevilor în școală. De fapt, a spus ea, faptul că a avut un telefon i-a fost de folos atunci când a trebuit să trimită un e-mail unui profesor sau să trimită mesaje altor elevi din cadrul Consiliului de conducere.

“Le folosim pentru a comunica tot timpul”, a spus ea.

De asemenea, în timpul ședinței de consiliere a elevilor, membrii au discutat pe scurt despre rugăciunea în școală. Samuel a întrebat dacă ar fi posibil să existe camere de rugăciune în interiorul școlilor pentru elevii care le solicită.

Astfel de cereri au apărut în trecut, în special în jurul sărbătorii musulmane Ramadan, iar districtul le-a oferit studenților. Cu toate acestea, este mai complicat la nivel elementar, deoarece elevii mai mici nu pot merge nesupravegheați.

Districtul caută o modalitate de a crea spații pentru ca elevii să se roage.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.