Tradiții de Paște – Din cauza pandemiei, timp de doi ani, elevii colii Gomnazia Diaconu Coresi din Braşov nu au mai putut organiza renumitul târg de Paște din curtea școlii.

Dulciuri delicioase

Elevii școlii din Brașov au pregătit dulciuri delicioase pe care le-au vândut mai apoi profesorilor și colegilor. Elevii au renunțat la timpul lor liber și au învățat să facă rețete pentru a aduce cele mai bune prăjituri pe tarabele din curtea școlii.

„Eu, astăzi, am vândut felicitări, ornamente şi ouă încondeiate, prăjituri şi turtă dulce, ouă sub formă de pui care sunt umplute cu dragoste. Am mai vândut şi ouă din plastic, din polistiren”, spune un elev.

Aceștia au pregătit mai multe delicatese, printre care clătite de casă la doi lei, cu diferite topping-uri: de căpșune, ciocolată sau alte gemuri făcute de mamele micuților. De asemenea, pe tarabele acestora se mai puteau regăi și bomboane, brioșe sau chec de casă.

De asemenea, elevii au pregătit și prăjituri de casă, dar și biscuiți. Târgul de Paşte este o tradiţie a şcolii, întreruptă în cei doi ani de pandemie, dar reluată acum cu şi mai mult entuziasm.

Toate încasările au fost donate

Este o tradiție pentru Școala Gimnazială numărul 2 Diaconu Coresi Brașov acest târg de Paște. De doi ani de zile, din păcate, nu s-a mai putut organiza din cauza pandemiei, iar acum, foarte mulți copii au dorit să se implice. Este o adevărată nebunie. Pe lângă elevi, foarte multe cadre didactice, părinți au lucrat în echipă pentru a face posibilă desfășurarea acestui eveniment.

Banii strânși din vânzare produselor pe care profesorii și elevii le-au cumpărat, vor merge la copiii devaforizați, care au avut mai puțin noroc decât ei. Aceștia trebuie să se bucure de sărbătorile Pascale ca noi toți, de altfel. O acțiune foarte frumoasă a elevilor de la Coresi Brașov.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.