Facultatea “Institute of Education de la Londra” se va focusa pe etică de la începutul formării studenților. Asta își propune una dintre cele mai bune facultăți din lume.

University College London, pe primul loc în domeniul Educație și Formare

Potrivit celui mai recent ranking QS al universităților în funcție de domeniile de studiu, University College London (UCL) din Marea Britanie se află pe primul loc în domeniul Educație și Formare. UCL este reprezentată de una dintre instituțiile sale, Institue of Education (IOE). Astfel, IOE se clasează pentru al nouălea an consecutiv pe primul loc în clasamentul QS dedicat școlilor de Educație. Din păcate, în acest clasament nu figurează nicio universitate românească.

IOE Londra are peste 1.000 de cadre didactice

Institute of Education Londra are peste 1.000 de profesori în șase departamente, în cadrul cărora se află 38 de centre de cercetare. La sfârșitul lunii trecute, instituția și-a publicat Planul Strategic de Cercetare pentru perioada 2022-2027, pentru a-și anunța prioritățile.

Strategia IOE

Potrivit priorităților enunțate, în strategie se numără cele referitoare la sprijinul pentru etică și integritate în cercetare. Aici, IOE anunță următoarele măsuri:

  • Creșterea portofoliului de formare în domeniul eticii academice, inclusiv prin acces online la studii de bună practică.
  • Etica devine parte obligatorie a formării de la bun început pentru studenții IOE, atât la studii de licență, cât și la master și programe de cercetare.
  • Instituția urmează să pună accent și mai puternic pe etica lucrului cu elevii/copiii în cadrul studiilor sale de cercetare

De asemenea, IOE își va extinde portofoliul de cercetare și va încheia colaborări cu mai multe școli de renume pentru a crește atractivitatea erei digitale. Mai mult, IOE își propune să dezvolte  metodologii de studiu și cercetare care exploatează noile tehnologii.

Cum vi se pare aceste demersuri făcute de IOE Londra în comparație cu demersurile Universităților de la noi din țară?

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.