O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc duminică seară la internatul unui liceu din județul Hunedoara. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Inspectoratul pentru Situații de Urgențe (ISU) Hunedoara a anunțat, duminică seara, izbucnirea unui incendiu la internatul liceului din Călan. Focul a izbucnit în urma unei explozii puternice. La fața locului a ajuns Detașamentul de Pompieri Hunedoara și PL Bretea Română cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Incendiu la internatul unui liceu din Hunedoara

De asemenea, au mai fost trimise o autoscară, un echipaj SMURD și un echipaj al SAJ. Când au ajuns la fața locului, salvatorii au găsit o cameră scufundată în fum. Cinci persoane au fost evacuate din clădire, printre care și proprietara clădirii, o femeie de 48 de ani, care a primit asistență medicală din partea cadrelor medicale. Ea suferise un atac de panică.

Conform autorităților, explozia ar fi fost cauzată de acumulările de gaze dintr-o cameră a internatului. Un voluntar care își desfășura activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Hunedoara se afla în apropiere, din fericire, în momentul în care a izbucnit incendiul. El a intervenit cu un stingător și a reușit să oprească focul.

”Din fericire un voluntar ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul Detaşamentului de Pompieri Hunedoara se afla în zonă în momentul producerii incidentului.

Explozie puternică la un internatul unui liceu din Hunedoara. Care a fost cauza

Acesta a intervenit fără să stea pe gânduri, cu un stingător, reuşind să lichideze incendiul. La sosirea forţelor, camera era inundată cu fum, iar pompierii au evacuat 5 persoane din interiorul imobilului”, a informat ISU Hunedoara.

Tragedie înainte de Paște

Înainte de Paște au avut loc mai multe incendii periculoase. Sâmbătă, în ziua Învierii, o bătrână a murit pe o stradă din Râmnicu Vâlcea. Cadavrul său a fost găsit carbonizat într-o rulotă de către pompieri.

Au intervenit două echipaje de stingere cu apă şi spumă, deoarece exista pericolul ca flăcările să se extindă la mai multe locuinţe aflate în apropiere, potrivit ISU Vâlcea.

”Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o rulotă în Râmnicu Vâlcea, pe strada Inăteşti.

La faţa locului au fost trimise două echipaje de stingere cu apă şi spumă, deoarece exista pericolul ca flăcările să se propage la mai multe locuinţe situate în apropiere. În rulotă a fost identificat un cadavru de sex feminin, carbonizat”, au comunicat reprezentanții ISU Vâlcea.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.