Din păcate, veste foarte tristă pentru țara noastră. Există câteva licee unde niciun elev nu s-a înscris pentru BAC. Explicația o vom regăsi mai jos.

Elevii nu susțin bacalaureatul

Câteva licee nu vor susține proba de bacalaureat în acest an. Se pare că niciun elev nu s-a înscris la examen, dar reprezentații școlii speră ca măcar în toamnă să se înscrie cineva.

Tinerii spun că nu se simt pregătiți, chiar dacă profesorii spun că au încercat să îi ajute și să îi îndrume.

Spre exemplu, în județul Olt e jale. Trei licee nu au organizat proba de bacalureat, pentru că niciun elev nu a vrut să se înscrie. În total, este vorba despre 1.000 de tineri. Chiar dacă sunt conștienți că le este de ajutor, nu au încercat să obțină diploma.

„Nu am fost foarte pregătit, dar este o prioritate în viață. Ajută foarte mult la angajare,” spune un elev.

Școlile din Olt la care nu s-a înscris niciun elev pentru bac sunt tehnologice. Elevii se plâng de matematică, iar cadrele didactice spun că situația nu se va schimba dacă materia nu este înlocuită cu una specifică profilului unităților de învățământ.

Ce spun profesorii?

„Am încercat să discutăm cu ei, am avut de-a lungul timpului intențiile lor de a se înscrie, însă acestea erau strict la stadiul de intenție nefiind pregătiți de acest examen, neparticipând la simulări,” spune Ionela Matișcă, directorul Liceului Tehnologic Izvoarele Olt, conform știrileprotv.

„Se face consiliere în carieră, vorbim, dirigintele se ocupă permanent de această consiliere în carieră. Nu prea avem ce să ne reproșăm, ținem pregătiri suplimentare,” spune Ioana Humă, directorul Liceului Tehnologic Constantin Filipescu Caracal.

„Am avut situații în care elevi care nu au susținut în anul respectiv, în anul în care au terminat liceul, să se înscrie mai târziu, dar asta e strict opțiunea lor,” mai spune Silvia Dănescu, purtătorul de cuvânt al Liceului Tehnologic Drăgănești Olt.

Din păcate, stăm din ce în ce mai prost la acest capitol. Față de anul trecut, și mai puțini elevi s-au înscris pentru a susține bacalaureatul. Numărul lor scade de la an la an, ceea ce este o realitate cruntă. Ministrul Educației ar trebui să ia măsuri și să îi ajute pe elevi cumva, dar și pe profesori.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.