Redacția noastră a luat legătură cu Roberta Luca, frumoasa fată din satul Broscoșești care a obținut media 10 la bacalaureat. Încercăm să sprijinim valorile din țara noastră și le oferim o șansă să se afirme și să spună ce gândesc despre învățământul românesc., aici la The Student. Hadeiți să vedem ce ne povestește Roberta.

Interviu Roberta Luca

1. Cum a fost BAC-ul pentru tine? Ce a fost greu, ce a fost ușor și cum te-ai pregătit?

Subiecte au fost chiar accesibile. Probabil datorită faptului că m-am pregătit constant, lucrând modele de un grad de dificultate poate mai ridicat. Mai dificilă pentru mine a fost proba la limba romană. Fiind pe profil real, simt că a fost nevoie să depun mai mult efort pentru a ajunge la nivelul necesar. Creativitatea nu este chiar ceva ce mă caracterizează 🙂. În schimb, celelalte două probe au fost mai ușoare, mai ales pentru că și nivelul de stres era mai scăzut. De mică mi-au plăcut mult științele exacte, deci am fost în elementul meu oarecum.

CITEȘTE ȘI – Roberta Luca, frumoasa elevă din satul Broscoșești care a obținut media 10 la BAC

2. Ce sfaturi le-ai da elevilor care urmează sa susțină bac-ul anul viitor?

I-aș sfătui sa învețe din timp, să fie constanți în modul de lucru, echilibrați și să meargă pe premisa “calitate, nu cantitate”. Important este sa își găsească propriul stil de învățare, cel mai eficient pentru ei. Un alt aspect ar fi timpul pentru propria persoană. Este un examen important, care inspiră teama, însă nu ar trebui sa neglijăm sănătatea fizica și psihică lucrând până la epuizare. Eu una am realizat că a fost mai dificilă perioada dinaintea examenului, în care stresul era la ordinea zilei, decât examenul în sine.

3. Ai făcut meditații? 

Da, am făcut meditații la limba română pentru subiectele I și II. Cred că am făcut in jur de 5-6 ședințe, câte una pe săptămâna. O ședință dura două ore.

4. Am înțeles că vrei să urmezi o cariera în medicină. Vrei mai apoi să pleci din țară ?

Am intenția să rămân în țară. Aici m-am format și dezvoltat, ar fi un semn de recunoștință pentru oportunitățile pe care țara mi le-a oferit. Ar fi o bucurie enormă să știu că îi pot ajuta la rândul meu pe cei care m-au susținut pe tot parcusul de până acum. Și nu numai, pe oricine necesită ajutorul meu.

5. Cum crezi tu că va fi noua structură școlară? Va fi eficientă?

Nu cred că sunt în măsură să stabilesc dacă va fi sau nu eficientă, însă un lucru este cert, m-am bucurat ca am încheiat cei 12 ani înaintea introducerii noii structuri. Mă obișnuisem deja cu sistemul actual, introducerea unui nou sistem pe finalul liceului ar fi fost derutant ți greu de asimilat. Va fi o schimbare destul de mare pentru toți elevii, indiferent de vârsta. Cred că perioada de adaptare va fi cea care va genera anumite dificultăți. Însă privesc schimbarea dintr-o perspectivă pozitivă. Se vorbește de mult timp despre această schimbare, iar faptul că în sfârșit este și introdusă nu este altceva decât un pas spre dezvoltare.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.