Este incredibil ce se întâmplă în școlile din România! Un elev de clasa a X-a de la Colegiul Național Johannes Honterus din Brașov a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii, timp de 6 luni. El a fost acuzat de fapte de pornografie infantilă.

Magistrații Tribunalului pentru Minori și Familie a dispus măsura educativă de supraveghere a unui tânăr din Brașov, de către mama sa, pe o durată de șase luni. Băiatul ar fi distribuit fotografii intime ale unei eleve de clasa a VI-a.

Elevă de 12 ani, terorizată de fostul iubit

Se pare că băiatul a întreținut relații intime cu o elevă de 12 ani și a filmat acțiunea. Ulterior, el a distribuit fotografii și filmări din timpul actului sexual pe rețelele de socializare. Totul s-a petrecut anul trecut, în vară, după ce adolescentul și fata de 12 ani au încheiat relația de cuplu.

Elevul a decis să posteze pe Instagram, dar și în aplicația House Party, fotografii cu eleva în ipostaze intime, moment în care a început drama elevei de clasa a VI-a. Mai mulți colegi ai acesteia care au văzut cele postate au început să o terorizeze, făcând bullying. Ei o numeau „grasă și urâtă”. Eleva i-a povestit totul mamei sale, care a decis să se ducă la școală să ceară explicații, însă a fost jignită și ea de colegii fetei.

Fata: M-au amenințat că mi se va da foc în baia școlii

 „În scurt timp, în jurul nostru s-au strâns colegii, care au început să filmeze și să o acuze pe mama că este abuzivă. Menționez că mama nu a lovit pe nimeni, nu a fost agresivă verbal, ci doar i-a cerut [n.a. inculpatului] să își sune părinții și să meargă la poliție. După acest moment a început să primească și mama mesaje jignitoare, tot pe contul de Instagram, iar la un moment dat am primit un mesaj de amenințare adresat atât mie cât și mamei mele, de la un cont al cărui titular nu îl pot identifica. În cadrul acestui mesaj eram amenințate că voi fi bătută și că mi se va da foc în baia școlii”, spune eleva, în fața Tribunalului, conform Ziare.com.

Evenimente șocante în școlile din România. Elevă de 12 ani, amenințată de colegi că îi vor da foc în baie

Adolescentul care a postat fotografiile a pledat vinovat, spunând că a distribuit acele fotografii și filmări cu fata „din pură curiozitate”.

Tribunalul pentru Minori și Familie a decis măsura de supraveghere a tânărului de clasa a X-a, dar și confiscarea mobilului personal, însă măsura nu este definitivă.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.