Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, organzațiile partenere din proiectul “ReACT – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiţie” a postat în mediul online filmulețe cu acțiuni de tip flashmob, coordonate de instituțiile de învățământ din județele Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Vaslui, Olt, Constanța, Bihor, Timiș, Cluj și municipiul București – sectoarele 2 și 5.

Feedback-ul elevilor

Organizatorii au avut parte de un răspuns pozitiv din partea celor peste 2000 de elevi, din 53 de licee diferite, mobilizați spre a transmite mesaje împotriva fenomenului traficului de minori. Acțiunile fac parte din campania națională de conștientizare, lansată în cadrul proiectului „ReACT”,derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), cu implicarea Asociației Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și al promotorului campaniei de informare Asociația Institutul Bucovina (IPSB).

Flashmob-urile au fost pregătite online de către coordonatorii campaniei la nivel de instituție școlară, dar și de evenimente față în față cu tinerii liceeni, ce au purtat un dialog cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, pentru a se informa cu privire la mijloacele de prevenție, modalitățile prin care pot identifica și sprijini victimele traficului de minori, orientându-le către instituții abilitate în acest domeniu.

Despre campanie

,,“ReACT – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiţie” este un proiect derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului – CADO în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea statutului minorilor ca victime ale traficului uman în sistemul de justiție penală prin acțiuni de watchdog, de advocay de modificare a cadrului legislativ, de conștientizare a victimelor/potențiale victime, a profesioniștilor privind drepturile copiilor în sistemul de justiție penală și de pregătire a profesioniștilor din sistemului judiciar și social privind aplicarea legislației naționale și europene privind drepturile copiilor, victime ale traficului, în sistemul judiciar.”, conform monitorulsv.ro.

Campania din mediul online poate fi urmărită pe pagina https://www.facebook.com/React-102125898623063/. Persoana de contact din partea IPSB este președintele Asociației Institutul Bucovina – Petru-Vasile Gafiuc. E-mail: [email protected], Tel: 0230.524.128.

Distribuie:

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.