Emoții mari azi pentru elevii clasei a IV-a! Astăzi a avut loc evaluarea pe care au așteptat-o tot anul. Aceștia mai au încă un hop de trecut.

Model subiecte limba română la Evaluare Naţională 2022 clasa a IV-a

Elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții pe baza unui text, prin care vor demonstra că înțeleg textul respectiv, cuvintele, precum li noțiunile prezentate.

Mâine, 18 mai 2022 urmează evaluarea la matematică, iar pe 19 mai la limba maternă.

Potrivit metodologiei, timpul de lucru pentru fiecare evaluare este de câte 60 de minute (1 oră) pentru fiecare test. După ce timpul de lucru expiră, testele vor fi sortate în ordinea distribuirii lor la fiecare clasă și organizate în pachete. Aceste vor fi mai apoi trimise la Comisia de organizare și de administrare a EN-2022 din unitatea de învățământ.

Elevii care vor întârzia, vor fi conduși de o asistentă într-o clasă, unde vor fi supravegheați. Dacă un elev lipsește de o evaluare, dar vine la următoarele, va lua parte în mod obișnuit la restul testărilor.

Elevilor li se recomandă să citească de două ori cerințele cu atenție. Administratorul testului trebuie să noteze întrebările elevilor în raportul testării și să le reproducă în Raportul Administratorului de test.

Subiecte clasa a IV-a – Evaluare

The Student va publica subiecte de azi, imediat ce vor fi făcute publice. Amintim că, Ministerul Educației le va publica în jurul prânzului, asta pentru a evita diferitele fraude care pot apărea odată cu publicarea lor la prima oră de dimineață.

UPDATE – Subiectele au fost publicate

EN_IV_2022_Limba_romana_Test_1

EN_IV_2022_Limba_romana_Test_2

Testul 1, limba română, pentru elevii de la școlile și secțiile cu predare în limbile minorităților naționale:

EN_IV_2022_Limba_romana_pt_minoritati_Test_1 EN_IV_2022_Limba_romana_pt_minoritati_Test_2

Testul 2, limba română, pentru elevii de la școlile și secțiile cu predare în limbile minorităților naționale:

EN_IV_2022_Limba_romana_pt_minoritati_Test_2

Calendar Evaluări 2022

Evaluare clasa a VI-a 

  • 25 mai: Limbă și comunicare
  • 26 mai: Matematică și Științe ale naturii

Evaluare clasa a VIII-a 

  • 14 iunie 2022: Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022: Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — probă scrisă

CITEȘTE ȘI – Anunț important pentru elevii de clasa a VIII-a. Ce se întâmplă cu testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2022

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.