Este oficial! Profesorii și toți angajații din sistemul de învățământ vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Ordinul a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, aceste vouchere de vacanță vor fi emise numai pe suport electronic. Ele valorează 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație.

Toți angajații din învățământ primesc vouchere de vacanță

Ele vor fi acordate angajaților din învățământul de stat, din Ministerul Educației și din alte instituții publice aflate în subordinea acestuia. Voucherul de vacanță este valabil un an de la data alimentării suportului electronic. Sumele sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului.

Conform documentului, pentru persoanele care au muncit pentru mai mulți angajatori vor primi aceste vouchere de vacanță doar de la un singur angajator. Mai clar, vor primi cei 1.450 de lei doar unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază.

Este oficial! Angajații din învățământ primesc 1.450 de lei în plus, în afară de salariu. Acestea sunt condițiile

Angajații care au fost transferați sau detașați vor primi voucherele de vacanță doar dacă dovedesc că nu le-au primit deja de la angajatorul de unde au fost detașați sau transferați.

Care sunt condițiile

Dacă există persoane care pur și simplu nu vor să primească aceste vouchere, atunci ele trebuie să depună o solicitare scrisă acolo unde este angajat, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial. Precizăm că aceste vouchere de vacanță nu pot fi vândute. Ele vor putea fi folosite doar cu actul de identitate.

Reamintim faptul că voucherele de vacanță au fost tăiate de către fostul Guvern în anul 2021. Proiectul de OUG prin care se revenea la această „regulă” a fost adoptat, iar anul acesta profesorii și angajații din sistemul educațional vor primi ajutor pentru vacanțe.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.