Emoții mari pentru elevii clasei a VIII-a. Astăzi începe simularea examenului de Evaluare Națională 2022 cu proba de limba română.

Elevii pot testa, cu ajutorul acestor simulării, cât de pregătiți sunt pentru unul dintre cele mai importante examene din viața lor. Evaluarea Națională va avea loc în vara acestui an. Notele sunt extrem de importante, mai ales pentru elevii care vor să intre la un liceu de elită.

Pentru simularea Evaluării Naționale 2022, elevii au putut rezolva modele de subiecte la română pe care le-a publicat Ministerul Educației pe site-ul instituției.

Calendar simulare Evaluare Națională 2022

Simularea Evaluării Naționale 2022 se desfășoară în perioada 4-14 aprilie.

  • 4 aprilie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
  • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
  • 14 aprilie 2022: afișarea rezultatelor simularea Evaluării naționale 2022.

Cum se desfășoară simularea

Proba deja a început de la ora 09:00. În fiecare sală au fost distribuite subiectele. Elevii au avut voie să intre în sălile de clasă până la ora 8:30. Copiii au la dispoziție doar două ore pentru a rezolva subiectele. Timpul pentru elaborarea lucrării se calculează din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Ministerul Educației susține că scopul acestor simulări este de a-i învăța pe elevi cu rigorile unui examen real. De asemenea, copiii vor vedea cât sunt de pregătiți pentru acest examen. În cazul în care primesc note mici, ei mai au timp să se pregătească până în vară. Este important de precizat că rezultatele obținute la aceste simulări nu se contestă și nu se trec în catalog.

Dar totuși, dacă există elevi care vor ca nota lor să fie trecută în catalog, atunci aceștia pot face o cerere scrisă și să o înmâneze profesorului.

La simularea evaluării naționale de anul trecut, rata de promovare a fost de peste 65%. Aceste rezultate au fost cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani. La matematică, 980 de elevi de clasa a opta au luat nota 10.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.