Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se mândrește cu elevul sergent David Țepeș. Acesta a participat  la Olimpiada de Lingvistică Asia – Pacific 2022 care s-a desfășurat online.

Mențiune la Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus”

Conform reprezentanților colegiului militar, elevul sergent David Țepeș a reușit să obțină Mențiune, precum și un punctaj foarte bun la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”. În urma rezultatelor, David se află în primii 13 elevi la nivel național din peste 1.000 de participanți.

Reușita a făcut ca acesta să se califice la următoarea etapă a olimpiadei. Va participa la Olimpiada de Lingvistică Asia – Pacific.

David, la a doua reușită

David este la a doua mare reușită de acest fel, consecutivă chiar, după ce anul trecut a luat bronzul și i-a asigurat prezența în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Lingvistică. De asemenea, David deține și Premiul III pe care l-a obținut în clasa a IX-a la faza județeană a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia are constant elevi care participă la Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus”. An de an, elevii caree sunt îndrăgostiți de întelegerea algortimului lingivstic obțin rezultate foarte bune.

De asemenea, alături de David, elevul caporal Călin Hartzos și elevul fruntaș Vlad Lință (clasa a X-a) au primit și ei Mențiuni.

Sursa Foto: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Teodora Dăncilă și Cosmina Mircea sunt profesoarele de limba și literatura română responsabile pentru rezultate extraordinare ale elevilor.

Rezultate vor fi afișate pe 24 aprilie, potrivit Potrivit Asia Pacific Linguistics Olympiad (APLO).

Elevii români obțin rezultate fabuloase la diferite concursuri. De curând, a avut loc o premiră: Mai mulți elevi din Criova au obținut, pentru prima dată în istorie, 10 calificări la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, rezultat ce a fost premiat de conducerea instituției de învățământ.

CITEȘTE ȘI – Elevii școlii „Mircea Eliade” din Craiova sunt răsplătiți pentru rezultatele remarcabile la olimpiadele școlare

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.