Elevii unei școli naționale din Co Wexford cântă în sprijinul colegilor lor ucraineni nou sosiți.

Copiii au învățat să cânte “Stefania”

Copiii de la Școala Națională Kilrane din Rosslare și-au petrecut ultima săptămână învățând să cânte “Stefania”, cântecul Ucrainei care a câștigat Eurovisionul.

La școală sunt prezenți 30 de copii ucraineni, iar alți doi noi elevi ucraineni încep școala curând. Spectacolul a fost coordonat de Lucia Chisholm, profesoara responsabilă pentru elevii ucraineni din cadrul școlii.

Ea a explicat: “Când am auzit că elevii ucraineni vor veni plini de încântare după ce au auzit că au câștigat concursul Eurovision, am fost în culmea fericirii. Așa că directorul nostru a decis că întreaga școală ar trebui să învețe să cânte cântecul pentru a le da un sentiment de comunitate aici. A fost foarte dificil pentru elevii irlandezi să învețe cuvintele ucrainenilor. Și a fost scris fonetic. Spuneam – ei bine, dacă rămânem la ucraineană, le va da copiilor o idee despre cât de dificil este și despre provocările pe care le presupune învățarea unei limbi. Și totuși, ne așteptăm ca elevii să vină aici și să învețe engleza imediat.”

Școala Națională Kilrane este membră a rețelei Schools of Sanctuary Ireland. O Școală a sanctuarului este o școală care se străduiește să ofere un sentiment de siguranță pentru cei a căror viață poate fi în pericol în propria țară.

Ce spune directorul școlii

Directorul Eoin Ó Donnagáin a explicat că efortul de a învăța și de a cânta “Stefania” le dă elevilor ucraineni un “sentiment de apartenență”.

El a spus: “Pentru copiii ucraineni, în special, este un sentiment că știm de unde sunt. Le cunoaștem dificultățile. Și putem să ne raportăm la aceste dificultăți prin cântec. Acest lucru le-a dat un sentiment de apartenență aici. Chiar dacă, știm, inimile lor sunt în mod natural în Ucraina, dar un sentiment de apartenență aici, la Școala Națională Kilrane”.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.