Elevii trebuie să știe că notele mici nu reprezintă un dezastru și că nu ar trebuie să țină cont de acestea foarte mult. Trebuie să învețe pentru ei.
Ce spune profesorii în științele educației?
- „De ce mă pui să învăț?”
- „De ce trebuie să mă duc la școală?”
- „De ce trebuie să mă înțeleg cu acei colegi care nu-mi plac?”
“Ca să devii ancorat în realitate,” spun profesorii în științele educației, conform știrileprotv.ro.
„Copilul trebuie să se construiască pe sine, în relația cu cei care îl ingrjijesc. În toatea aceste are dreptul a-i fi respectate drepturile, a-l ajuta să se înțeleagă pe el, să înțeleagă lumea din jurul lui, să supraviețuiească. Educația ajută un copil să devină un om ancorat în realitate. Îl învață, de asemenea interacțiunea socială. Aceasta este educația incluzivă. Drumul de 32 de ani, pe care l-au făcut toate generațiile, îl gășiți în cartea ’Pe drumul spre educația incluzivă în România” spune prof. univ. dr. Ecaterina Vrăsmaș, Facultatea de Psihologie și Științele educației.
În viață există foarte multe eșecuri
Ioan Panisoara, prof. univ. la Facultatea de Psihologie, spune că în viață vor exista foarte multe eșecuri. De aici intervine și imperfecțiunea, care duce automat la progres. Aceastas susține și că lucrurile mari din această lume nu sunt rezultatul perfecțiunii, ci rezultatul unor lucruri făcute într-un alt mod. “Când experimentezi un eșec, gândești altfel.”
Eșecul nu este o catastrofă, ci normalitate. O pasiune se construiește din eșec în cea mai mare parte a cazurilor. De asemenea, eșecul ajută foarte mult în viață, iar asta trebuie să știe toți elevii. Nu trebuie să fugă de eșec. Acesta te antrenează pentru viața de adult.
Din această viață grea, face parte și eșecul, dar trebuie să treci peste foarte repede și să înveți din lucrurile făcute prost. De aceea, copiii trebuie să știe că notele mici nu reprezintă un dezastru și că ar trebuie să le ia ca atare.
NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS