Încă o veste tristă pentru educație! Se pare că profesorii și elevii nu vor mai primi ajutor de la stat pentru achiziția cărților.

Elevii și profesorii nu mai au ajutor de la stat pentru achiziția cărților

Marți, 20 septembrie 2022, a fost respinsă propunerea legislativă în care se regăsea această măsură, astfel că, nu se va mai aplica deloc, potrivit avocatnet.ro.

În data amintită mai sus, au fost respinse două proiecte care vizează atât elevii, cât și profesorii. Este vorba despre elevii din școlile gimnaziale și licee, precum și profesorii care predau în același învățământ, cel preuniveristar. Aceștia ar fi trebuit să primească bani de la stat pentru a putea achiziționa cărți și cărți electronice, dar măsura a fost respinsă.

Propunerea legislativă privind stimularea achiziţionării de cărţi şi cărţi în format electronic, necesare pentru elevi, în învăţământul preuniversitar a fost primul proiect respins. Cu ajutorul programului, elevii primeau bani pentru manuale de specialitate.

La începutul fiecărui ciclu școlar, elevii absolvenți ar fi primit 246 de lei pentru achiziționarea de cărți pe care le foloseau la cursuri.

România, pe ultimul loc în clasamentul european la numărul de cărți cumpărate

Țara noastră se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba de numărul cărților cumpărate. De altfel, statul mai pune încă o piedică învățământului românesc prin respingerea acestei măsuri. Vom rămâne în continuare la fundul clasamentului.

Cu ajutorul acestor sume de bani, statul român ar fi putut stimula tinerii să cumpere cărți, fie ele fizice sau electronice. Dar, statul ne arată încă o dată, cât de mult îi pasă de educația din România.

Așadar, nu trebuie să ne mai mire topurile proaste pe care ne situăm când vine vorba de învățământ. Ah, și să nu uităm de WC-uril din fundul curții, pe care încă foarte multe școli le au.

Județul Cluj este singurul din țară care nu mai are toalete în curte, de doi ani de zile, adică din 2020, lucru care ar fi trebuit să se întâmple cu decenii în urmă.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.