La școala gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova a avut loc o premieră.

Elevii au obținut, pentru prima dată în istorie, 10 calificări la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, rezultat ce a fost premiat de conducerea instituției de învățământ.  

Nouă elevi craioveni de la școala „Mircea Eliade”  au reușit să treacă cu brio de etapele județene ale olimpiadelor și să se califice la cele naționale. Materiile la care aceștia au excelat sunt limba și literatura română, matematică, fizică, informatică și geografie. 

După perioada dificilă a pandemiei care a adus cu sine anularea concursurilor școlare, copiii s-au bucurat să participe din nou la olimpiade. Elevii care au transformat pasiunile în performanță sunt: Victor Ungureanu, Darius Grigorescu, Bianca Iana, Rareş Bălună, Alexia Mihaiu, Erik Palfi, Victor Petru Cojocăreanu, Patrik Anghel, Florin Belu.

Directorul școlii a adus câteva precizări în legătură cu premiile pe care elevii le-au obținut în urma calificărilor:

„Cei mai mulţi calificaţi sunt la română, respectiv 4 elevi, pentru că au fost două competiţii. La matematică avem doi calificaţi, la fizică avem un calificat care se află deja la etapa naţională, la informatică avem doi calificaţi şi deja s-a desfăşurat în online etapa naţională. La acestea se adaugă şi Mica Olimpiadă de Geografie „Terra” la care este calificat un elev de clasa a VII-a. Premiile pe care le acordăm sunt între 600 şi 900 de lei, în funcţie de locul obţinut la competiţii”.

Elevii sunt entuziasmați de rezultate și speră să aibă succes și la fazele naționale. Pentru cei care fac performanță, disciplina și perseverența sunt aliați de nădejde.

Elevii au împărtășit detalii despre experiențele lor:

„Sunt olimpic la geografie. Este primul an în care mă calific la naţională. Am fost la olimpiadă pentru că mi-a plăcut mult această materie. Am mai participat la olimpiadă şi în anii anteriori, dar niciodată nu m-am calificat la etapa naţională”, a spus Florin Belu, clasa a VII-a.

„Sunt olimpic la română. Este prima mea participare şi prima calificare. A fost o experienţă frumoasă şi vreau să mai particip. Mă pregătesc pentru etapa naţională care va fi pe 12 mai”, a spus elevul Erik Palfic.

„Sunt olimpică la matematică şi la concursul de Limba română „Ionel Teodoreanu”. A fost un an diferit faţă de cum am fost obişnuiţi în online. A fost o atmosferă foarte plăcută şi organizatorii s-au descurcat foarte bine după perioada grea de pandemie. Subiectele mi s-au părut perfecte pentru gradul de pregătire la care ne aflăm”, a spus Bianca Iana.

„Sunt olimpic la română. A fost o olimpiadă grea. Îi felicit pe toţi colegii calificaţi. Trebuie să ne pregătim pentru naţională, să obţinem rezultate cât mai bune. Olimpiada naţională va fi între 18 şi 22 mai. Le urez succes tuturor colegilor!”, a spus Rareș Bălună.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.