Weekendul ce tocmai a trecut a adus participanților la Concursul de Geografie „Terra” motive de bucurie. Elevii dorohoieni au obținut rezultate foarte bune la etapa județeană a competiției școlare. Astfel, au reușit să se califice la etapa națională.

Sâmbătă, pe data de 9 aprilie 2022, în cadrul ediției a IX-a a concursului, circa 150 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.13 din Botoșani au susținut proba etapei județene a micii olimpiade de geografie pentru clasele V-VII. 

Subiectele pe care le-au primit elevii pot fi consultate aici. Sunt disponibile pe site și baremele. 

Elevi dorohoieni de clasele a V-a și a VII-a s-au calificat la etapa următoare, etapa națională, eveniment important, dat fiind faptul că odată cu venirea pandemiei, în 2020, concursul a fost amânat până în acest an. 

Programa de concurs a vizat diferite conținuturi, în funcție de nivelul școlar al elevilor. Pentru clasa a V-a, au fost alocate studiului elementele de geografie fizică, pentru clasa a VI-a – elementele de geografie umană, în care se încadra și geografia Europei, iar pentru clasa a VII-a, geografia continentelor extraeuropene.

Distribuie:

Am absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, iar în prezent sunt profesoară de limba și literatura română. De-a lungul timpului, am cochetat cu scrierea creativă, și, de asemenea, am avut diverse colaborări și contribuții literare (mi-am publicat prima carte în 2016, la doar 17 ani). Mă pasionează poezia optzecistă și cea contemporană, iar în timpul liber sunt un bun degustător de cafea.