Weekendul ce tocmai a trecut a adus participanților la Concursul de Geografie „Terra” motive de bucurie. Elevii dorohoieni au obținut rezultate foarte bune la etapa județeană a competiției școlare. Astfel, au reușit să se califice la etapa națională.

Sâmbătă, pe data de 9 aprilie 2022, în cadrul ediției a IX-a a concursului, circa 150 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.13 din Botoșani au susținut proba etapei județene a micii olimpiade de geografie pentru clasele V-VII. 

Subiectele pe care le-au primit elevii pot fi consultate aici. Sunt disponibile pe site și baremele. 

Elevi dorohoieni de clasele a V-a și a VII-a s-au calificat la etapa următoare, etapa națională, eveniment important, dat fiind faptul că odată cu venirea pandemiei, în 2020, concursul a fost amânat până în acest an. 

Programa de concurs a vizat diferite conținuturi, în funcție de nivelul școlar al elevilor. Pentru clasa a V-a, au fost alocate studiului elementele de geografie fizică, pentru clasa a VI-a – elementele de geografie umană, în care se încadra și geografia Europei, iar pentru clasa a VII-a, geografia continentelor extraeuropene.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.