Elevii claselor IX-XII de la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița au colectat tone de deșeuri în cadrul proiectului ”Curățăm România”.

”Vrem o țară fără deșeuri abandonate”

Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu a început să desfășoare activități de conștientizare privind problematica amplă a gestionării deșeurilor.

Astfel, sub sloganul “Vrem o țară fără deșeuri abandonate”, comisarii de mediu și elevi ai Școlii Gimnaziale Crucea, împreună cu personal din cadrul Ocolului Silvic Crucea și voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Crucea au luat parte la o acțiune de ecologizare, prin care au colectat aproximativ 3 tone de deșeuri.

”Această campanie de ecologizare are ca scop schimbarea comportamentului populației, prin responsabilizarea individuală în ceea ce privește protecția mediului”, au spus reprezentanții Gărzii de Mediu.

Microbuze electrice pentru elevii din Suceava

La Suceava se întâmplă lucruri frumoase pentru elevii de acolo. De curând, Primăria vrea să extindă un proiect prin care să cumpere mai multe microbuze electrice pentru a transporta elevii către școală și invers.

Copiii din zonele de perfierie a orașului Suceava vor avea un traseu stabilit, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să-i ducă sau să îi ia de la școală. Această măsură aduce un dublu beneficiu: orașul nu va mai fi atât de aglomerat, iar poluarea va fi redusă. Mai mult de atât, părinții nu-și vor mai pune veșnica problema: Cine să ducă copilul la școală și cine să îl ia.

S-a dovedit că implementarea primelor microbuze electrice, în septembrie 2021, a fost un succes răsunător, iar acum, Primăria vrea să continue aceste fapte bune și să achiziționeze mai multe microbuze.

Datorită acestei acțiuni, elevii au împărțit pliante pentru a informa cetățenii din zonă cât este de important să păstrezi curățenia pentru a avea un mediu echilibrat, curat, cu care să ne putem mândri și să nu distrugem întreaga noastră Planetă.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.